få en inteckning – väger dina alternativ

När du är redo att köpa ditt eget hem, kommer du förmodligen ganska upphetsad. Att äga ett hem är en del av den amerikanska drömmen. På den negativa sidan, kommer hem kommer med en mängd nya ansvarsområden, i själva verket är den inteckning du får för ditt hem kan vara den största skulden du någonsin har. Eftersom de flesta människor inte har råd att betala kontant för ett hus, de tar på en inteckning. Innan få en inteckning, bör du veta om några av de val du måste. Dina individuella finanserna kommer att avgöra vilka lån som är rätt för dig. Här är några av de vanligaste alternativen för dig att tänka:

Vilken längd eller tid av inteckning vill du ha? Trettio år är den vanligaste termen, men andra alternativ finns tillgängliga, en del så kort som 10 och 15 år. I allmänhet, ju längre löptid, kommer sänka din månatliga betalningar vara. Den totala payoff beloppet kommer att öka i motsvarande grad. Ett extremt exempel är ett intresse bara inteckning, som aldrig skulle betalas ut. Intresse endast inteckningar var vanliga före den stora depressionen på 1930-talet, men ett rekordstort antal utmätningar har lett till en förändring av politiken. Idag, dessa lån återstår “bara intresse” under en viss tid, vanligen fem till tio år.

Fast ränta inteckningar – fast bostadsränta låser dig till en ränta för livet av lånet. Din inteckning betalning inte kommer att variera över tiden, så den bästa tiden att låsa in en fast ränta är när räntorna är låga. På baksidan, eftersom du är låst i vid en viss ränta, kan du missa ytterligare nedgångar i priserna om du refinansiera din inteckning.

Justerbar ränta inteckningar – ofta kallad armar, de är motsatsen till fast ränta inteckningar. Eftersom räntorna fluktuerar, kommer din ränta och månatliga betalningar varierar därefter. Vanligen, justerbar ränta inteckningar har en inledande period där dina priser är fasta. Denna period kan vara så kort som tio månader eller så länge som tio år, under vilken du kommer att ha ett ställa månadsbetalning och stabil ränta. Justerbar ränta inteckningar som ligger fast för fem år eller mer kan också kallas hybrid armar.

De flesta Armarna har en mössa på räntan. Det finns flera alternativ, inklusive en periodisk räntetak, vilket begränsar hur mycket din räntorna kan ändras vid en given tidpunkt, en livstid räntetak, som sätter ett tak på dina räntor, ange det belopp som din kurs kan öka över livet av din inteckning, och en betalning mössa. Betalning lock är inte så vanligt, men de tillåter dig att sätta en gräns för hur mycket din månatliga betalning kan stiga över längden på ditt bolån.

Sub prime lån – sub prime lån är avsedda för personer med tidigare kredit problem. Om du har gjort ett antal sena betalningar, eller har haft andra kreditinstitut problem som orsakade din kredit värdering att sjunka under 620, kan du behöva leta efter en långivare som specialiserat sig på sub prime lån. Denna typ av hypotekslån tenderar att bära högre räntor än en konventionell inteckning, men eftersom olika långivare använder olika riskkriterier för att bestämma lämpliga, bör du kunna handla en mängd olika långivare och hitta några fynd.

Var noga med att jämföra flera inteckning företag. Du kan få gratis inteckning citat på nätet och välja den långivare som ger dig den bästa ränta och villkor. Du kommer också att börja få en bild av din kredit. Om det behövs, kan du hitta sätt att öka din kredit värdering. En liten ansträngning nu kommer att löna sig senare när det är dags att göra det första inteckning betalning.