få en inteckning med fruktansvärda kredit

Historiskt, behövde du ha ganska solid kredit att få ett bolån för ett hem köp. Dessa dagar, är detta mindre sant även om du har fruktansvärda kredit.

En av de viktigaste faktorerna för att få finansiering för ditt hem är din kredit. Långivare utföra en analys på dina tre kreditupplysningar upprätthålls av Equifax, TransUnion och Experian. Okej, köper de rapporterna, men du får idén. Oavsett, är dessa rapporter kombineras och en FICO poäng bestäms. FICO är en förkortning för Fair, Issacs, företaget som skapade betygsskalan.

Ju bättre din kredit, desto bättre inteckning villkor får du. Hur är det för en uppenbar förklaring? Tja, vad händer om du har fruktansvärda kredit? Förr i tiden var man ute på tur. Ingen långivare skulle röra dig, även om den lokala lån haj skulle förmodligen. Tja, saker och ting har förändrats och du behöver inte längre riskera att dina ben brutna om du är sen på en betalning.

Människor med fruktansvärda kredit kan låna pengar för att köpa ett hem. Ja, det är sant. En viss typ av långivare är specialiserat på just dessa typer av lån. De är kända som sub-prime långivare. Sub-prime hänvisar till det faktum att du har mindre än stellar kredit. Du kan lämna din ansökan utan grimaserande eftersom långivaren redan förutsätter att du har dålig kredit.

Dessa långivare kommer att finansiera många människor med dålig kredit, men det är en avvägning. Den levereras i kostnaden för finansiering. Du kan förvänta dig att betala mer poäng på framsidan på lånet. Du kan också räkna med att få hit med en högre ränta. Eftersom långivaren tar på en låntagare med dålig kredit, förväntar de sig att skörda en större ekonomisk fördel.

En annan aspekt av subprimelån du måste förstå är att det är nödvändigt att handla. Långivarna har väldigt olika villkor. Du kan lämna in en ansökan till två långivare och godkännas. En långivare kan godkänna dig med en ränta på 7 procent, men medan den andra vill ha 9 procent. Att 2 procents skillnad kan kosta dig tiotusentals eller hundratusentals dollar under lånets löptid. Som ett resultat, är det viktigt att du handlar hos de sub-prime långivare att komma med det bästa erbjudandet. Använda en oberoende inteckning mäklare är det bästa sättet att göra detta.

Nästan ingen har perfekt kredit dessa dagar och långivare vet det. Om du har fruktansvärda kredit, inte bandet. Det finns en långivare där ute för dig.