få en inteckning – från början till slut

Köpa ett hem är otroligt spännande och stressande. Att veta så mycket som möjligt innan du köper är nyckeln till att minska stress.

få en inteckning – från början till slut

Inteckning processen kan ofta vara en förvirrande en. De flesta husköpare är intresserade av sitt drömhus, inte sina långivare. Släng i oändliga former och önskemål dokument, och inteckning processen kan snabbt bli olycklig. Här är en översikt över hur det fungerar, vilket förhoppningsvis kommer att skära ned på din stress.

Söka efter det bästa lånet är det första steget. Den bästa lånet för dig är helt beroende på din situation. En låg ränta kan vara en nyckel för en person, medan en låg handpenning kan vara avgörande för en annan. Andra faktorer inkluderar din kredit värdering, längd på lånet och så vidare. Jag rekommenderar starkt att du inte är tillämpliga med banken där du har ett lönekonto. Om de vet att det är ditt första lånet, kommer du att få en dålig affär. Shoppa runt eller använda en inteckning mäklare för att göra det.

Komma lånelöfte är inte ett obligatoriskt steg, men du bör göra det. Denna enda steg kommer att minska stressfaktor för att köpa ett hem med minst hälften. Istället för svettning din låneansökan under depositionsavtal, kan du slappna av eftersom du redan godkänts. Detta fria tid ger dig möjlighet att tjata säljaren för pauser på hem köp.

Nästa steg är att lämna in en ansökan om inteckning. Många gör misstaget att ge minsta möjliga information. Gör inte. Om du har kredit problem eller något annat negativt, kommer långivaren finner dem. Ge så mycket information som möjligt om din ansökan.

Del med din ansökan verifikationer. Det är där en inteckning mäklare kan verkligen hjälpa till. En långivare kommer inte att ta dig ansökan till nominellt värde. Till skillnad från att ansöka om ett kreditkort, vill långivaren att se underlag. Du kommer ofta att uppmanas att lämna in skattedeklarationer, betala stubbar, kontoutdrag konto, investeringar kontoutdrag och så vidare. Långivaren kommer oundvikligen att förlora en del av dessa och be för dem igen. Välkommen till hypotekslån processen!

Utvärderingar, inspektioner och sökningar titel kommer nästa beställas på fastigheten. Långivaren vill se till att säljaren har rätt att sälja den, är hemma i god form och det är värt nog att motivera lånet. Det finns inte mycket du kan göra under detta steg, så slappna av.

Vid denna punkt lånet behandlas för att få allt i form för garant översyn. Den garant är “buck stops here” personen för långivaren. Den garant kommer att godkänna eller neka lånet. De kan också begära ytterligare information eller erbjuda saldot. Om detta inträffar, kan du göra disk erbjudanden.

Förutsatt att lånet är godkänt, är engagemanget tid nästa steg. Japp, du kommer att underteckna lånehandlingar. Det låter enkelt, men många människor kan inte låta bli att bli nervös om att begå till återbetalning av hundratusentals dollar. Bara gör det!

Förutsatt allt är väl med köpet, är nästa steg att stänga. Långivaren kommer att koppla pengar till titeln bolaget kommer spärrade stänger och du är den stolta ägaren till ett nytt hem och hundratusentals i skuld!