få en FHA ränta hypotekslån

Första gången husköpare bör göra sin due diligence med program som lovar dem billigt för sin första bostad. Men ett program som de inte behöver oroa sig scamming dem är FHA lån. Att få en FHA ränta lån inteckning är enkelt för första gången husköpare. Det ger dem möjlighet att komma in i ett hem utan att oroa kredit problem.

Trots den senaste tidens räntehöjningar, FHA lån bolåneräntor är fortfarande låg. Sub prime inteckning finansiering erbjudanden kan vara borta, men FHA lån tillåta människor att bryta sig in på bostadsmarknaden. Det finns några vanliga missuppfattningar om FHA lån som hindrar många människor från att försöka äga ett hem. Det är en trevlig överraskning för många att de fortfarande kan köpa ett hem i dagens marknad.

FHA lån tar inte längre att få godkänt än någon annan typ av lån. Det är bara några fler dokument att fylla ut än en vanlig lån, men ditt lån officer kan hjälpa dig med dem. De extra dokument är bara där för att skydda dig och dina tillgångar under finansieringsprocessen. Den extra pappersarbete är verkligen inte ett besvär när du jämför det med möjligheten att du får.

Det finns också en missuppfattning att FHA lån bolåneräntor är högre än för konventionella lån. Var säker på att FHA priser är baserade på exakt samma marknadsfaktorer som konventionella tullsatser. Beroende på dina specifika omständigheter, kan FHA lån bli ännu billigare än en konventionell lån för en första gången bostad. Om du har haft kredit problem i det förflutna, då är du definitivt få ett bättre pris med en FHA lån än du skulle annars.

Det som förvirrar en hel del första gången låntagare är FHA erforderliga försäkringar för hypotekslån. Om din inteckning täcker över 80% av den egendom som du är finansiering, så du behöver försäkringar för hypotekslån. Denna försäkring kommer att betala av en del av ditt lån om du standard på det. FHA inteckning försäkring programmet kräver att du lägger ner en 1,5% förskottsbetalning försäkringar för hypotekslån, som automatiskt kommer att läggas till ditt lån. Du kommer också att betala 0,50% per år, vilket också delas upp och läggs till ditt lånebelopp. När du jämför detta med konventionella lån som har upp till 3% per år i kostnader försäkringar för hypotekslån, FHA lån är definitivt bättre affär.

FHA lån bolåneräntor är värt att titta in om du är en första gången bostad. Det finns vissa restriktioner på inkomst, men de är mycket högre än vad folk tror. FHA lån är ett bra alternativ om du uppfyller deras kvalifikationer.