få ditt första hem inteckning

Långt eftertraktade som den amerikanska drömmen, en egen bostad och få din första inteckning är ett kännetecken för självständighet och finansiella trohet. Men det finns flera steg och överväganden som måste följas för att få en bra affär.

En grundläggande princip för alla lån är handpenningen. Med bolån, kan detta inte vara mer viktig som den del av skulden i fråga är betydligt högre än andra lån. Genom att öka storleken på handpenningen, kommer inte bara den månatliga utbetalningen minskas, men den totala ränta som betalats under livet av lånet kommer att bli mindre. Samtidigt, genom att göra en liten handpenning (mindre än 20%), därefter privata försäkringar för hypotekslån (PMI) kommer att tillämpas på grund av den högre risk i samband med lånet.

Andra, vara medveten om priser och typer av lån när du får din första inteckning. De tre huvudsakliga typer av bolån är den fasta räntan, justerbar sats inteckning (ARM), och bara ränta. En fast ränta är just det, räntan kommer att fastställas i samband med finansieringen. Till exempel, i Denver, CO en 30 år fast ränta inteckning kan köra allt från 6.375% till 5.750% beroende på långivare. En justerbar sats inteckning (ARM) har en ränta som fluktuerar med marknaden. Dessa bolån är mer riskfyllda, men samtidigt har lägre initiala betalningar. Senare i livet av lånet, betalningarna stiger vanligtvis högre än en jämförbar fast ränta inteckning. Slutligen är ett intresse som bara inteckning en där köparen betalar av intresse i månatliga betalningar, då lönar huvudmannen eller refinansierar.

När du ansöker om en inteckning, är det första steget för att få lånelöfte. Komma lånelöfte gör långivaren att få en bättre bild av den del av skulden som du kommer att kunna samla på ett säkert sätt. Under pre-godkännande, kommer långivaren fråga om intäkter och kostnader, en hälsosam kredit värdering kan hjälpa också. Den andra fördelen med ett lånelöfte är att det ger dig en bättre bild av hemmet du har råd, alltså medhjälp i hemmet sökning.

Det sista steget för att väga in när du får din första inteckning är påverkan på månatliga utgifter. När man överväger hemmet du vill kontra vad du har råd, kan de råd variera. Den traditionella handpenning andel är 20%, men en del rekommenderar ett högre belopp som 33%. När det gäller den totala kostnaden för hemmet, en del rekommenderar att priset inte bör överstiga 2,5 gånger din lön. En tredje viktig råd att tänka på är den totala inkomsten som läggs täcka levnadsomkostnaderna, vilket i de flesta fall inte bör överstiga en tredjedel av din månadslön.