få ditt bolån godkänt

Få ditt bolån godkänt

När du ansöker om inteckning, skulle en långivare vill helt enkelt se om du är i stånd att återbetala lånet och hur mycket av en risk du skulle vara om han lånade du pengar. Detta innebär att han definitivt kommer att kontrollera din kredit historia som kommer att avslöja din återbetalning vanor innan han kan godkänna din ansökan. En fördel i dag är att du kan söka online inteckning citat. Men i vilket fall som helst finns det några faktorer som kommer att beaktas innan en långivare kan godkänna din ansökan om inteckning.

Faktorer långivare anser innan den godkänner en inteckning

kredit värdering
Om du har en hög poäng är du sannolikt har mindre problem med att få din inteckning ansökan godkänns. Du måste ta upp initiativ till att städa upp din kredit värdering om det behövs för att få ditt lån sanktioneras. Så fort du gör en online inteckning citat utredning, kommer långivaren vill ta en titt på dina poäng innan han kan bestämma någon offert till dig.

Tjänar stabilitet
Oavsett om du är anställd eller inte är också en faktor som din långivare skulle överväga. Dina långivare vill vara säker på att du har en stabil inkomstkälla. Detta innebär att de kommer att få sina betalningar i tid utan att du försumliga på dem. De vet att det kan finnas undantag, men ändå dessa faktorer är viktiga för dem. Om du inte har ett säkert jobb, kanske du måste möta lån avslag.

Handpenning
En annan viktig faktor som bör beaktas när du har lagt fram din begäran för online inteckning citat är fast summa pengar som du kan betala när den första insättningen. Du kommer också att behöva ge information om var detta första insättning kommer från. Du måste ange om det är ett sparkonto, lån från en vän eller investerare eller någon annan källa.

Skuld-till-tal
Det är förhållandet mellan den totala inkomsten för skuldbetalningar. Ju högre detta förhållande är det större chans att ett lån godkännande. Det är en av de viktigaste faktorer som används av långivare att bestämma godkännande. En långivare vill uppenbarligen inte att låna ut sina pengar till någon som inte har tillräckliga inkomster för att betala av lånet. En kvot på 1,3 är bra i ögonen på långivaren. Det betyder att du har 30% mer pengar än vad du behöver för att betala av ditt lån. Ibland kommer en långivare godkänner också ditt lån även om du har en låg ratio förutsatt att du har andra inkomster eller tillgångar.