få den bästa ränta affär på ett hem kapital lån

Konsolidering utestående skulder, göra egendom förbättringar, täcker katastrofala medicinska kostnader, och ett antal andra orsaker kan orsaka ett hem ägare att söka ett hem kapital lån. Få bästa räntan kan spara hundratals, kanske tusentals, dollar under lånets löptid. Här är en primer på bostadslån eget kapital för att komma igång.

hem kapital lån definieras

Ett hem kapital lån är ett finansiellt instrument där ett hem ägare lånar mot värdet av ett hem. Beloppet bestäms av hur mycket är fortfarande skyldig, om något, och det aktuella marknadsvärdet på fastigheten. Ibland är dessa lån kallas lån mot egendom eller en andra inteckning. De medel görs tillgängliga för låntagare som kontanter, betalning av utestående räkningar, en kredit, eller ens som säkerhet för andra fastigheter.

senaste informationen

Inte alltför länge sedan var dessa lån som erbjuds av banker, kreditföretag, sparande och lån, och andra lokala tegel och murbruk finansiella institutioner. Med intåget av Internet, många hem kapital lån är tillgängliga från stora privata eller kommersiella långivare och konkurrensen är hård. Dessa icke-traditionella långivare kan specialisera sig på topplån eller de kan vara fronter för de mer traditionella finansiella institutioner.

ränte faktorer

Valfritt antal faktorer påverkar den ränta som debiteras på bostadslån eget kapital. De kredit poäng för husägaren är bland de främsta. Dessutom är de säkerheter som har samlats på hemmet också ett övervägande. Ofta låneinstitut kommer sätta ett tak för belåningsgrader för topplån. Storleken på lånet och dess mandatperiod är också huvudprinciper.

lånevillkor

Löptiden på lånet, är den tid som avsatts för återbetalning, ofta kallad sikt. Beroende på storleken på lånet och andra faktorer, kan dessa variera i de 25 till 30 år fästen, eller vara så liten som två eller tre år. När vi planerar termer, kommer långivaren att arbeta med låntagaren så att betalningarna är överkomliga.

rörlig ränta mot fast ränta

Eftersom en fast ränta är fäst vid början av lånet och förblir konstant under hela löptiden, det tenderar att vara något högre än lån med rörlig ränta. Däremot kan rörlig ränta anpassa sig till de räntor på fluktuerande finansiella marknaderna (prime utlåningsräntor) och kan gå upp eller ner över löptiden för ett lån. Detta kan ibland sätta en knut i budgeten för låntagaren.

spendera pengar för att tjäna pengar

När ett hem ägare konfronteras med behovet av en stora kapitaltillskott, är dessa hem kapital lån den vanliga bilen. Kanske stora förbättringar på fastigheten i sig är motiverat att öka dess värde. Kanske college kostnader är i görningen. Kanske katastrofala medicinska räkningar är hotande. Kreditkort ut mycket höga räntor, vissa villaägare använda lånet för att reglera dessa skulder vid en mycket lägre hastighet.

Innan man börjar på ett hem kapital lån plan, se till att det passar bra med din upplevda långsiktiga finansiella mål. Naturligtvis, desto lägre ränta du får desto bättre du är. Folk borde inse att ofta ett hem kapital lån kan rädda sig själva en hel del i ränta och besparingar under lånets löptid.