få bostadslån med dåliga krediter pekare för att hjälpa till att få godkänt

Det råder ingen tvekan om att få grönt ljus för ett bostadslån med dåliga krediter är inte den enklaste av uppgifter, men på något sätt är det en omöjlighet. Lyckligtvis finns det många inteckning paket tillgängliga för dem med låga kredit värderingar som är konkurrenskraftiga och prisvärda, så att de kan köpa ett nytt hem också.

Det kan tyckas märkligt att detta är möjligt, men eftersom kredit värderingar är inte den mest inflytelserika del av alla program, är att säkra hypotekslån godkännande inte nödvändigtvis förstört av en mycket låg värdering. Det finns flera andra faktorer till ett program som är mer inflytelserika.

Naturligtvis få bostadslån beror på att uppfylla fastställda kriterier, men det kan få draghjälp kraftigt när vissa förberedande åtgärder har vidtagits i förväg.

veta din kredit historia

Den första åtgärden att ta är att lära sig just din kredit historia. En kredit värdering kommer att påverka den ränta som tas ut på lån, så om poängen är mycket låg, kan detta göra att få ett bostadslån med dåliga krediter är mycket dyrt. Att veta hur poängen kom att bli, kan peka på den bästa vägen till förbättring.

Det är värt att hålla i minnet att långivarna måste låna för att gå med vinst, så det finns en vilja finns att bevilja typgodkännanden bolån. Naturligtvis är de viktigaste kriterierna för att träffas för att bevisa en långsiktig förmåga att återbetala lånet. Och i detta avseende, kan förbättra kredit värderingar har en positiv inverkan.

Vad sökande måste göra innan de ansöker om ett bostadslån är köpa sin kredit rapport från en av de tre byråerna – Experian, TransUnion och Equifax – och kolla poängen och skälen till det. Det är alltid möjligt att fel har gjorts så begär en översyn om det behövs. Betala tillbaka några befintliga lån kommer också att resultera i en förbättrad värdering.

där är de bästa erbjudandena?

Vid ansökan om bostadslån med dåliga krediter, är det bara logiskt att de sökande söker de bästa erbjudandena som de kan möjligen hitta. Med online långivare, är det här jobbet lättare med jämförelse webbplatser tillåter miljontals anbud skall filtreras genom i sekunder. Traditionella inteckning leverantörer är nästan alltid dyrare.

Vad är mer, online långivare är mycket mer tillmötesgående för dåliga krediter låntagare, och är experter inom denna nisch. De är också mer villiga att ignorera kredit poäng, så chansen att säkra godkännande hypotekslån, även med en mycket dålig kredit historia, är mycket lättare.

Naturligtvis, medan det finns klara fördelar, finns det också ett behov av att vara försiktig när man hanterar online långivare. Det är viktigt att kolla in rykte över alla potentiella långivare antingen genom Better Business Bureau eller Verify1st webbplatser innan du väljer ett bostadslån och bestämmer sig till den.

överväga handpenningen

Ibland är handpenningen faktiskt swing faktor när man söker ett bostadslån med dålig kredit. Anledningen är att den avsevärt kan minska storleken av inteckning kräver.

I grund och botten, om ett hus är värt $ 200.000 och den typiska handpenning på 5% av köpeskillingen är betald, då en inteckning på $ 190.000 behövs. Men om en 20% handpenning gjordes, är $ 160.000 behövs. Det kräver inte ett geni för att inse hypotekslån godkännande är lättare att få på $ 160,000 än $ 190.000.

Även det faktum att en sökande kan spara så mycket som $ 40,000 (20% av köpeskillingen), kommer att kraftigt imponera långivarna. Så, få bostadslån blir nästan säker.