få bostadslån med dålig kredit hemligheten finns i tre enkla faktorer

Få händerna på ett hypotekslån med dålig kredit hängande över huvudet är allmänt tros vara näst intill omöjligt. Och med den nuvarande ekonomiska klimatet, de svårigheter som finns är ännu mer akut. Långivare bara inte gillar att ta den typen av risk.

Men den goda nyheten är att det finns möjligheter för personer med en mindre än imponerande kredit värdering för att säkra den finansiering de behöver för att köpa hem de vill. Sant, de dåliga krediter hypotekslån många långivare erbjuder inte de bästa erbjudandena i form av räntor och andra villkor, men det är ingen tvekan om att de ger möjlighet att köpa fastigheten.

Tricket är att övertyga långivare som erbjuder inteckning godkännande för dem med dålig kredit att deras förtroende är värt besväret. Det finns tre faktorer till ett program som kan spela en stor roll i att uppnå detta.

stor handpenning

Alla förstår att få någon inteckning, behöver ett hem köpare att placera en handpenning på fastigheten. Den tätar effektivt affären, men när man söker ett hypotekslån med dålig kredit, tar det på mer betydande roll.

För det första minskar storleken på den krävs inteckning, och för det andra, övertygar långivaren att den som ansöker om en dålig kredit hypotekslån är en disciplinerad pengar chef. Ju högre storleken på handpenningen, desto lägre lånet behöver vara, vilket innebär att de månatliga återbetalningarna är lägre och, oftast, är termen av inteckning kortare.

Den kanske viktigaste faktorn är att den disciplin som krävs för att spara 10% till 20% av värdet på fastigheten (vilket kan betyda $ 20.000 eller mer) är ganska imponerande. Det visar den typ av engagemang som varje långivare vill se innan de ger inteckning godkännande för dem med dåliga krediter.

bevis på sysselsättning

Det står bara att resonera att alla som söker ett hypotekslån med dålig kredit skulle behöva bevisa att de är anställda. Efter allt innebär sysselsättning en inkomst, vilket i sin tur innebär att det finns medel som man gör månatliga avbetalningar.

Men att bara anställd inte är tillräckligt. Det är nödvändigt att bevisa den månatliga inkomsten är tillräcklig för att upprätthålla återbetalningar för kan vara tre decennier. Så, är det värt att komma ihåg att med dåliga lån kredit inteckning, är skuld-till-tal också viktigt.

Detta förhållande visar exakt hur mycket överskott intäkter finns att täcka amorteringar. Långivare som erbjuder inteckning godkännande för dem med dåliga krediter pinne stelt till 40:60 förhållandet standarden, eftersom den är utformad för att se till att det finns utrymme för att täcka eventuella oförutsedda utgifter. Om detta förhållande inte är bruten, då godkännande är mycket mer sannolikt.

tecken på reformer

Den tredje hemligheten att säkra godkännande på ett hypotekslån med dålig kredit ger tillräckliga tecken på reformer. Detta avser förbättringar i kreditbetyget sökanden, vilket tyder på att oroligheterna i det förflutna är verkligen i det förflutna.

Naturligtvis kan dåliga krediter inte alltid ner till dåliga utgifterna vanor, med förlorade investeringar och plötsliga inkomster spelar förödelse med att göra amorteringar på befintliga lån. Vad långivaren vill se innan du ger grönt ljus för en dålig kredit inteckning lån är att en proaktiv strategi tas.

Vissa steg långivare skulle vilja se innan de ger inteckning godkännande för dem med dåliga krediter är en konsolidering lån som tagits för att ta full kontroll över den befintliga totala skulden, eller kanske en serie av mindre lån som används för att rensa enskilda skulder, som har återbetalats på schemat .

Om det finns verkliga tecken på förbättringar i hantering av pengar och sedan få godkännande på ett hypotekslån med dåliga krediter är mycket mer troligt.