få att inteckning med en kredit quick-fix

God kredit är alltid avgörande för att få en inteckning. Det finns tre huvudsakliga kredit scoring byråer som sammanställer detaljerade kredit verksamhet på individer. Alla av dem fråga vad som kallas en FICO poäng, en akronym som tas från företag vars program index kredit värderingar: Fair Isaac och Company. Generellt sett, de med FICO betyg över 700 kommer att vara bra att gå på en vanlig inteckning, medan de med lägre poäng kommer att ha problem med spikning ner ett bostadslån.

städa upp kredit-traditionellt en lång process

Om du någonsin tittat på din kredit rapporter från byråerna – Experian, TransUnion och Equifax – då vet två saker om dem: de är aldrig identiska, och det finns nästan alltid ett fel av något slag ingår. Det kan finnas en kundförlust förtecknas som är sedan länge pensionerade, lån räknas som brottsligt som har betalats ut eller annan felaktig information. Vanligtvis är processen för att få dessa svarta borttagna märken lång och mödosam. Först en formell begäran till långivaren begär att kreditvärderingsinstituten ska underrättas om felet. Sedan kommer de uppföljande telefonsamtal pläderar med kreditgivaren, följt av badgering samtal till kredit organet tills den felaktiga informationen slutligen raderas.

Samtidigt har ditt bud på ett hem och inteckning för att köpa det gått över av sortiment av agenter och / eller säljare inblandade och du är ute på tur. Du har en ny FICO poäng men hem säljs, räntorna har gått, inteckning företaget har ändrat sin lägsta kvalifikationer – det finns massor av variabler som kan slå ut dig ur leken på ett hem. Kredit är ett konstant dock, och det är en mardröm när en låg och oförtjänt FICO betyg stoppar ditt hem köp i elfte timmen.

en ny tjänst för att höja din FICO poäng direkt

Nu finns det dock företag som kallas “re-scoring byråer” som har erkänt ett behov och fyllde den. Lån sökande i vet har ett nytt alternativ, som arbetar genom sin inteckning mäklare eller lån officer: De kan få sina filer korrigeras och åter gjorde inom 48 till 72 timmar. Även deltagande lokala kreditupplysningsföretag inte kan marknadsföra sina re-scoring tjänster till allmänheten, de låter ofta sina bolån kunder vet om dem.

De re-scoring byråer förhandlar särskilda avtal med de tre databaser, ger dem möjlighet att få “Universal Data Correction” blanketter från fordringsägarna – ofta inom en dag eller två – och sedan skicka dem direkt till slutförvar för omedelbar korrigering av konsumentens filen. Det är en arbetsintensiv process och det kommer att kosta dig. Vissa långivare debiteras $ 30 per post, per byrå, per låntagare. En långivare eller mäklare försöker spara en marginell ansökan från en låntagare med några kredit fel på filen kan komma att debiteras $ 120 eller $ 150 till få en snabb re-poäng inom 72 timmar.

re-poäng förändring tolkning samt fel

En utförligare re-scoring kan kosta två eller tre gånger så mycket. Men det kan vara värt det för låntagaren och långivaren. Många snabba re-poäng lyfter FICOs med 30, 50 eller fler poäng, beroende på vilken typ av fel i filen. Att hoppa i poäng, men ofta drar en kredittagare av “sub-prime”-kategorin, och kan spara tusentals dollar i ränta i avgifter på sikt av inteckning.