få assistancefrom din långivare när du står inför avskärmning

Nyligen fick jag frågan “Vad kan jag göra för att få min långivare att förse mig med pappersarbete som rör min avskärmning”. Det verkar många avskärmning offer har problem att få sina långivare för att svara på telefonsamtal, och följ upp med sin avskärmning fallet eller granska deras pappersarbete lån modifiering.

När avskärmning offer har problem med en employeeat sina långivare, det finns fem grundläggande alternativ för att hjälpa dig att få hjälp:

Ett. Ring långivaren tillbaka och fortsätta att försöka med olika medarbetare. Som ni förmodligen redan vet, när du ringer din långivare, kommer du talar sällan med samma agent mer än en gång. Enligt min erfarenhet är det oftast bäst att ringa tillbaka och prata med en ny agent tills du hittar någon mer förståelse.

2. Skicka din förfrågan skriftligen. Många gånger, helt enkelt utarbeta en “officiell” tittar begäran, skriftligen och faxa den till din långivare kommer att få bättre resultat. Se bara till att du inkluderar en sida signatur tillstånd och ge ett faxnummer och telefonnummer så att de kan kontakta dig eller faxa dig resultat.

Tre. Ring den domstol som handlägger ärendet och ta reda på om de kan hjälpa till med ditt problem. I vissa fall har jag bett ens rätten att faxa en begäran till långivaren om sin skrivelse huvudet. Beroende på din domstol, bör de vara villiga att hjälpa till om du frågar dem på rätt sätt. Varje del av din avskärmning fall är offentlig handling, så om du bara letar efter handlingar, kommer de alla att vara tillgängliga vid domstolsbyggnaden.

4. Använd advokat. I de flesta fall finns det en advokat inblandad på uppdrag av långivaren. Denna advokat vet alla detaljer om ditt ärende och kommer sannolikt att svara på dina frågor om du kan få dem på telefon. Om du har en egen advokat, kan du även be dem att hjälpa dig med den information du söker.

Fem. Anlita en professionell. När du behöver något gjort med din långivare, det snabbaste och enklaste sättet att få det att hända är att anlita en professionell. Jag arbetar som en förhandling agent med många långivare och jag kan få saker gjorda direkt med nästan alla långivare där ute. Vad tar en husägare veckor eller månader att utföra, kommer i allmänhet att ta mig några minuter eller timmar. Anledningen till en professionell är bättre på att hantera långivare än en husägare, eftersom jag gör det varje dag, 10 timmar om dygnet. Jag har mer erfarenhet och jag vet att dessa människor på basis av förnamn. Jag vet också alla deras politik, så när jag kontaktar dem jag har allt jag behöver till hands och jag vet hur man talar deras språk. Anställa en professionell är kan inte bara spara ditt hem, men du kan spara tusentals dollar under hela löptiden för ditt lån och du kan eliminera alla extra avgifter och kostnader som har inklämt ditt lån.

Långivare, banker och reparatörer är inte lätt att arbeta med dessa dagar. De är strängt överarbetade och underbetalda. Representanterna måste ta itu med arga kunder hela dagen och tro mig när jag säger att de alla slutat bry sig för länge sedan.

När man arbetar med långivare, måste du se till att du har tillstånd att diskutera lånet kontot. Du kan göra detta på två sätt, det första är att faxa är signaturen bemyndigande från den huvudsakliga kontoinnehavaren och den andra är att ha ha det huvudsakliga kontoinnehavaren ringa långivaren och ge dem verbala tillstånd att tala med dig. De flesta långivare kommer att tillåta en 24 timmars muntlig tillåtelse att prata med en tredje part.

När du faktiskt rätt att tala med en långivare representant om fallet, måste du lämna dina känslor helt ur situationen. Du måste anta att de inte är sympatiska, efter att ha hört 100-tals snyfta historier varje vecka. I själva verket bör du anta att de kommer att håna dig och göra narr av dig så fort du är av telefonen, om du blir för känslosam. Jag upplevde personligen detta med en klient när företrädare trodde att vi redan hade hängt upp.

En annan viktig misstag många gör är krävande de resultat de vill. Du måste komma ihåg att du är på sin nåd, att de inte har för att hjälpa dig och de troligen vana, om du blir alltför krävande. Genom att agera artigt och professionellt, får du förmodligen vad du ber om.

När din långivare inte säga nej, kan du prova att fråga dem om de kan hjälpa dig att tänka på en annan lösning på ditt problem. Till exempel, istället för att kräva att de ger dig ett lån modifiering, när de säger du inte, kan du be dem om de hade några råd om hur du kan förändra din situation så att du skulle kunna godkännas. Eller kanske de kan hjälpa dig med en workout plan eller fördragsamhet avtal. De flesta människor kommer att vara benägna att hitta ett sätt att hjälpa, förutsatt att du frågar dem på ett professionellt sätt.

En annan fråga man måste ställa in detta scenario är vad deras skäl är för att inte hjälpa dig. Det kan vara en enkel sak att få rätt tillstånd eller dokumentation, eller den kan tala till fel person eller någon som har någon auktoritet att hjälpa dig. Hursomhelst bör ställa rätt frågor, hålla huvudet kallt och behålla kontrollen över situationen hjälper dig att få till botten med problemet.