få alla fakta om aktuella priser bostadslån

Bostadslån är lätt tillgängliga i Storbritannien dessa dagar. Generellt de erbjuds vid olika skattesatser som omfattar bostadslån till fast ränta, bostadslån justerbara priser och bostadslån med ballong-priser. Alla dessa priser är baserade på basräntan som fastställs av den primära myndigheten på lån i Storbritannien, Bank of England. För närvarande har basräntan hållits på 5%. Det är viktigt för en låntagare att veta om de olika ränta alternativ att välja vad som skulle passa dem bäst. De olika typer av bostadslån som finns och den aktuella priser för varje är som följer:

fast ränta bostadslån

Dessa är den vanligaste och mest föredragna typen av bostadslån i Storbritannien. Som namnet antyder, i denna typ av lån är räntan fast. En låntagare har fördelen av att betala samma ränta under hela återbetalningstiden, oavsett förändringar i marknaden. Dessa lån är bra om marknaden upplever vandringar i räntor, men på nedsidan, kommer en räntenedgång på marknaden inte reflektera över fasträntelån. Två och fem års fast ränta bostadslån är de mest populära och närvarande, leder långivare såsom Abbey, Halifax och Lloyds TSB klassar ansvar för uppemot 7% ??på dessa lån.

justerbar ränta bostadslån

I denna typ av lån, räntan och den månatliga utbetalningen är ganska lågt i början. Räntesatsen kan ändras under lånets återbetalningstid, beroende på standard rörlig ränta (SVR) vid denna tidpunkt. Beroende på SVR, kan räntan på lånet öka eller minska under lånets återbetalningstid och låntagarna måste göra sin betalning i enlighet med den uppdaterade kurs. Den nuvarande genomsnittliga standard rörlig ränta uppgår till drygt 7%.

bostadslån på ballong priser

I denna typ av lån, ger långivaren låntagaren en viss tid för återbetalning vid en viss ränta, efter vilken räntan ändras. Populära långivare erbjuder två alternativ när det gäller att ballongen takt alternativet. En är den 23/7 och den andra är den 5/25. En låntagare har möjlighet att betala hela beloppet inom 7 eller 5 år till fast ränta, eller han / hon kan även fortsätta att betala tillbaka lånet på den nya räntan. I dessa två alternativ, 7 och 5 betecknar perioden före ballongen mognad och 23 och 25 indikerar att resten av lånet återbetalningstiden. I båda alternativen, är den maximala återbetalningstiden satt till 30 år. Den aktuella inledande fast ränta som erbjuds på lån ballong ränta är cirka 7%.

Slutligen måste en låntagare tar också hänsyn till att alla långivare kommer att ta ut extra avgifter i samband med lånet. Dessa kan vara av olika typer inklusive avslutande kostnader och avgifter agent. Så, är det viktigt för en låntagare att vara mycket tydlig om vilken del av den totala mängden blir lånat och vilken del ägnas som tar ut avgifter för lånet.