extra kostnader för en semesterbostad inteckning

Om du letar efter bolån fritidshus, du vet att det kan tyckas som en lång och påfrestande process. När till sist du hitta rätt inteckning och din drömsemester hem äntligen verkar inom räckhåll, det finns en enorm känsla av lättnad. Så det är lätt att glömma att det finns andra inblandade kostnader. Men om du inte budget för alla dessa extra kostnader, kan du vara i för problem.

• Stämpelskatt. Stämpelskatt börjar på £ 125.000. Du kommer att vara mycket lyckligt att hitta en semesterbostad för mindre än detta, så du måste budgeten under minst 1 procent av inköpspriset.
• Undersökning avgifter. Långivaren kommer förmodligen att ordna undersökningen för dig och kommer att lägga avgiften på din inteckning. Om du arrangerar det själv, leta efter en bra affär, eftersom avgifterna varierar. Även om långivaren ordnar det, är du väldigt starkt att ordna egen hand också, speciellt om det är en gammal eller ovanlig egenskap.
• advokatkostnader. Vissa människor försöker att avstå från en advokat och gör allt själva. Men detta är mycket oklokt, särskilt för en semesterbostad inteckning. Du kan mycket väl ha förälskat sig i fastigheten eftersom det är mycket gamla eller mycket isolerad, och det kan vara alla sorters juridiska komplikationer som du inte vet om. Oavsett om du använder en advokat eller inte, måste du fortfarande betala avgifter fastighetsregister och kommunala avgifter sökning.
• Mortgage ersättning garanti. Detta kommer att läggas till din semester hem inteckning om du lånar mer än 75 procent av köpeskillingen. Det kan vara allt från några hundra pounds till några tusen pounds.
• Försäkring. Du kommer troligen att behöva ordna livförsäkringar täcker att gå med din semester hem inteckning, och dessutom långivaren kommer nästan säkert kräva att du har byggnader försäkring, antingen med dem eller med ditt eget försäkringsbolag. Båda dessa är extra kostnader. Och naturligtvis skulle vara mycket oklokt att inte ta ut ett hushåll innehåll policy, vilket sannolikt kommer att vara dyrare än den på din huvudsida.

Dessa är alla de oundvikliga kostnader som går med din semester hem inteckning. Naturligtvis kommer du också att inreda och utrusta ditt fritidshus, men detta kan göras i din egen takt.

Det är viktigt att du budgeten för alla dessa extra kostnader i början när du arrangerar din inteckning fritidshus. Annars, i bästa de kunde komma som en otäck chock, och i värsta fall kan leda till att hela affären att kollapsa.