expert fast ränta inteckningar förblir ett bra alternativ

En expert har sagt att fast ränta inteckningar förblir ett “förnuftigt” val efter lågkonjunkturen.

Människor som söker en affär hem kredit i efterdyningarna av den globala ekonomiska nedgången kan vara klokt att undersöka möjligheten att ta ut en fast ränta inteckning.

Det är enligt Paula John, redaktör för din inteckning, som har sagt att medan fasta paket inte har alltid erbjudit priser som är så attraktiva som andra alternativ, såsom tracker inteckning produkter, de förblir ett “förnuftigt alternativ” och är “alltid värt att överväga “.

“Din inteckning är sannolikt att vara din största någonsin finansiellt åtagande och fördelen med en fast ränta – oavsett typ av låntagare är du – är att du vet exakt vad din inteckning betalningar kommer att vara varje månad,” sade hon.

Ms John tillade att en fast ränta produkt då att konsumenterna kan göra mer effektiva planer för deras övergripande privatekonomi situation, eftersom detta, sade hon, är viktigare än någonsin efter recessionen på grund av hotet från dess effekter på landets arbetsplatser marknaden.

Hennes kommentarer kom efter publiceringen av uppgifterna i förra veckan (24 augusti) av British Bankers ‘Association (BBA), som visade att antalet nya godkännanden Bostadslån i Storbritannien minskade från 34.575 i juni till 33.698 förra månaden.

Enligt BBA, uppgick brutto hypotekslån under hela juli £ 8400000000, vilket är något lägre än genomsnittet för £ 8600000000 skrivit under de senaste sex månaderna.

Samtidigt, doppade det genomsnittliga värdet av Bostadslån godkännanden även i juli – till £ 148,500 – men, i ett tecken på att den bredare ekonomin kan återhämta sig efter lågkonjunkturen, är detta 4,6 procent högre än den siffra sett för ett år sedan.

Också publicerade nyligen var forskningen genom Moneyfacts.co.uk som visade att den genomsnittliga marginalen på ett två-års fast ränta inteckning har ökat från 1,28 procent till 3,29 procent under loppet av de senaste två åren, trots att basräntan har sjunkit under den tiden.