exempel lån modifcation svårigheter brev

(T.ex. harship bokstav)

till den det berör:

Jag skriver detta brev för att förklara min olyckliga uppsättning omständigheter som har orsakat oss att bli brottsligt på vår inteckning. Vi har gjort allt som står i vår makt för att gå ihop men tyvärr har vi kommit till korta och skulle vilja att ni överväga att arbeta med oss ??för att ändra våra lån. Vårt främsta mål är att hålla vårt hem och vi skulle verkligen uppskatta möjligheten att göra det.

Det främsta skälet som orsakat oss att vara sen är (fyll i anledning här och inte vara alltför lång och lång omständlig) Strax efter att sent och våra inkomster inte är nästan tillräckligt, hade vi fallit längre och längre efter. Nu är det till den punkt där vi inte har råd att betala vad som är skyldig till (långivaren). Det är vår fulla intention att betala det vi är skyldiga. Men vid denna tid vi har uttömt alla våra inkomster och resurser så att vi vänder oss till er för att få hjälp.

Vår situation har blivit bättre eftersom (här anledning) och vi känner att ett lån ändring skulle gynna oss båda. Vi skulle uppskatta om ni kan arbeta med oss ??för att sänka eller försumliga skuldbeloppet och eller betalning så att vi kan hålla våra hem och även råd att gottgöra med ditt företag.

Vi hoppas verkligen att du kommer att överväga att arbeta med oss ??och vi är angelägna om att få detta lösas så att vi alla kan gå vidare.

uppriktigt och respektfullt,

mr. & Mrs. ___________________
signature_____________________
lån # ______________________
address______________________
phone________________________

svårigheter brev bidragit med ett forum medlem
september 7, 2007
Till: Countrywide Mortgage konto # 058989482

Re: Mortgage modifiering program

På grund av den senaste justeringen av inteckning jag för närvarande har med ditt företag, jag finner det mycket svårt att ge den nya betalningen. Jag har en 3 års fast ränta som nu är justerbar och är schema för att justera igen i Feb 2008.

Med tanke på min nuvarande inkomst, blir det något sätt jag kan har råd med de ökade betalningarna kommer februari. Förhoppningsvis finns det sätt att omförhandla villkoren för min nuvarande inteckning för att undvika standard eller avskärmning på mitt hem.

Är det möjligt att ha min nuvarande justerbar ränta inteckning omvandlas till en fast ränta? Om detta inte är möjligt kan nästa ränteförändring skjutas på framtiden för att tillåta mig att förhoppningsvis refinansiera. Alla andra lösningar som du kan ge skulle vara mycket uppskattat.

Jag hade inga problem att göra mina betalningar i över tre år nu och vill inte att ändra. Min inteckning skrevs ursprungligen av ett annat bolag och köpte med Countrywide. De ursprungliga inteckning termer är fruktansvärt men det var det enda lånet jag var kvalificerad för på den tiden. Jag var säker på att refinansiering skulle vara några problem, men det visade sig inte vara sant på grund av nedgången på bostadsmarknaden.

Det största problemet är att min fastighet är nu värd ca 5-10% mindre än vad jag betalat för det som hindrar mig från att kunna refinansiera. Jag forskar på internet och kom över Fannie Mae Meddelande # 06-18 (4 oktober 2006) om service av konventionell inteckning Ändringar.

Jag tror att detta tar upp den situation jag nu befinner mig i tillsammans med många andra husägare. Bifogat finns senaste lön Män som visar min nuvarande inkomst.

tackar dig för din tid och omtanke.