exakt vad är omvänd livränta inteckningar

Inteckningar finns i många varianter och kan vara ganska förvirrande. Omvänd livränta bolån har ett förvirrande namn, men kan vara till stor hjälp för seniorer. En omvänd livränta inteckning är en form av omvänd inteckningar i allmänhet. Omvänd inteckningar skapades för seniorer och du måste vara minst 62 år vid tidpunkten för ansökan.

En omvänd inteckning är en variant av ett hem kapital lån. Normala hem kapital lån kräver utbetalningar månadsvis mot återstoden av lånet tas ut. Om betalning inte görs, då hemmet är föremål för utmätning. Av denna anledning kan det vara mycket farligt för äldre att ta ut normala lån hem kapital. Fasta inkomster kanske inte hänga med stigande räntor hem kapital priser.

Med en omvänd inteckning finns det inga betalningar på lånet balans tills en av tre saker hända. Den första är om huset säljs. Om säljas måste omvända inteckning balans betalas ut först med behållningen hem försäljning. Den andra händelsen skulle vara om låntagaren inte längre ockuperade hemmet. Ett exempel skulle vara att gå in i ett äldreboende. Den sista instans är låntagarens död.

Det finns två olika sätt att pengar kan tas emot från en omvänd inteckning. Den första är en klumpsumma. Detta innebär att hela lånebeloppet ges till låntagaren vid stängning. Den andra typen är en omvänd inteckning med en livränta. Detta innebär att istället för en klumpsumma låntagaren får en ström av betalningar varje månad tills ett av ovanstående tre händelser inträffar.

Det belopp som kan lånas är relaterat till olika kriterier. Mer pengar kan tas ut äldre låntagaren är. Dessutom, ju mer den bedömningen är för fastigheten översätter till mer kunna lånas med en omvänd inteckning. Det finns andra variabler som relaterar till den ort där du bor. Resurser finns tillgängliga som kan hjälpa dig att räkna ut hur mycket du kan säkra med en omvänd inteckning.

En utmärkt källa till information är faktiskt obligatoriskt. Det krävs att alla låntagare med omvänd inteckningar delta i en gratis utbildning klass godkänt HUD. Detta är att säkerställa pensionärer att inte bli utnyttjade av dåliga långivare. Dessa klasser är en utmärkt källa till information och är en bra fördel för seniorer. En utbildad låntagaren kan ofta spara pengar.

Beslutet om att ta en klumpsumma eller en livränta avser flera faktorer. Din ålder och dina behov inkomster är primära kriterier. Ofta blir inrådan av en certifierad professionell finansiell rådgivare mycket användbar när du gör detta beslut. Varje människas situation är unik och det finns ingen one size fits all svar. Din situation måste analyseras för sig.

Omvänd livränta inteckningar kan ge pensionärer med en månatlig check utan rädsla för att förlora sina hem. De är ofta ett bättre val än en vanlig hem kapital lån. Som med alla större finansiella strävanden, är information som är väsentlig. Se till att du förstår alla villkor innan du skriver på den nedersta raden.