eviga inteckningar

Vad betyder begreppet “mellan generationerna inteckning” till dig? Om du inte är aktuell, så läs vidare för mer information om denna revolutionerande drag.

Det verkar som det finns en klar möjlighet att livstid intresse endast inteckningar, som vi kunde föra vidare nedåt i familjen, kan vara svaret på en hel del problem hem köper och bekymmer.

Det sätt på vilket systemet fungerar är låntagaren tar ut ett intresse bara inteckning. Detta innebär att din månatliga avbetalningar är enbart av intresse för någon del av det lånade ursprungliga summan återbetalas. Månatliga räntebetalningar är betydligt lägre än för en återbetalning inteckning. Om du lånar 100.000 £ besparingen på återbetalningar skulle vara runt £ 130 per månad.

Ett viktigt inslag i programmet är att det betyder att dina barn kommer att kunna ärva ditt hem och mycket minskar den fruktade arvsskatt.
I händelse av din död inteckning kunde föra vidare till dina barn, eller andra mottagare.

På din död inteckning går vidare till dina barn, som har valet att antingen fortsätta avbetalning och flyttar in i huset eller sälja hemmet och återbetala lånet. De kunde välja att bo i fastigheten, behandla det som en buy-to-let eller kanske en semesterbostad för familjens bruk. Konsekvenserna av detta när det gäller arvsskatt är intressant som bara värdet på huset, mindre inteckning belopp, skulle räknas som en del av din egendom.

Det finns ingen tidsgräns för inteckning och dina barn kan fortsätta att njuta av egendomen så länge de ville.

Din första reaktion på allt detta kan vara att du inte vill skicka skulderna till dina barn, men i själva verket dessa inteckningar är mycket populär i andra delar av världen. De noggranna schweiziska har hittat det fungerar bra för dem och de är inte kända för något annat än snyggt, välvårdade och metodisk praxis, om det är för sourcing inteckningar eller göra gökur! Om det hjälper dig både pass på ditt hem till dina anhöriga och även minska mängden av dina surt förvärvade pengar som betalas till skattmasen, så det måste vara värt lite eftertanke.

Med fler och fler gårdar som kommer in i arvsskatt fästet (£ 285.000 år 2006) någon som bor i en relativt blygsam hus skulle kunna påverkas av denna skatt. Många äldre människor skulle bli förvånad över att tro att deras egendom skulle falla in i denna kategori.

Det är en allt vanligare situation för äldre människor att ta ut system equity release där de samla in pengar mot deras hem värde att kunna leva mer bekvämt i pension. Dessa system kan vara riktigt dyrt. En inteckning som kan föras vidare till deras barn skulle vara en mycket bättre insats. Räntan skulle vara mycket lägre, och detta i sin tur skulle ge dem pengar att spendera på sig själva och de kunde ha nöjet att hjälpa sina barn och barnbarn i sin livstid. Förutsatt att det egna kapitalet i deras hem är större än inteckning, är deras barn ärver fortfarande en tillgång värd mer än skulden.

Det ser ut som om vi kommer att få höra mycket mer om mellan generationerna bolån. För mer information och hjälp om detta och andra inteckning val vi rekommenderar att du får på nätet och få några oberoende rådgivning.

Man vet aldrig, kanske de kommer så småningom upp med ett mer användarvänligt namn för den …… kanske det eviga inteckning kommer att fånga den.