everett inteckning FHA inteckning fakta

Varför verkar det som om en FHA inteckning är så dyrt? Eftersom det är dyrare än en konventionell inteckning.

Det finns en anledning till varför det är dyrare än en konventionell inteckning. På varje FHA inteckning finns 2 olika inteckning laddade försäkringar. Den första kallas Up Front Mortgage Insurance Premium (UFMIP). Just nu som är 1,50% av köpeskillingen. Plus det finns en månatlig försäkringspremie. Detta belopp är .005% av lånebeloppet. Så i själva verket du betalar försäkring på försäkringar. Detta är hur det fungerar.

Köparen A köper ett hem för $ 200.000 och med. Den UFMIP är 1,5% av köpeskillingen så det gör lånebeloppet $ 203.000. Låt oss nu säga att villkoren är en 30 år fast FHA inteckning på 5%. Det gör den principen och räntebetalning = $ 1089,75. Nu en extra månatlig försäkringspremie (MIP) är (beräknat av $ 203,000 X .005 / 12 = $ 84,58) läggs till din månatliga betalning.

Så du kan se att du verkligen betalar försäkring på försäkringen.

Varför skulle du vilja denna inteckning? Jo det en flera skäl är främst att det är den enda tillgängliga. Om du inte har sterling kredit och / eller du har 20% ner en FHA inteckning kan vara det enda sättet du kan köpa.

Just nu om du har 620 poäng eller bättre och 3,5% för en handpenning du kan få en FHA inteckning. Du kommer att behöva gå igenom en hel massa fälgar men du kommer att få en i slutet. Många långivare kommer att höja den lägsta kredit värdering till 640 och har redan gjort det. Men det finns fortfarande ett fåtal långivare som kommer att göra en 620 poäng.

Det talas om upping UFMIP och månatliga MIP. FHA är, liksom alla andra, upplever en ökning av misskötsel och utmätningar. En av sex FHA bostadslån är försenad med minst en betalning och 3,32 procent var i avskärmning, den högsta för både sedan åtminstone 1979. Om du inte kommer ihåg 1979 hade sämre ekonomin sedan den stora depressionen. Den småbrottslighet för prime fast ränta inteckningar, anses bostadslån med minsta risk, ökade till 5,8 procent och avskärmning inventering steg till 1,95 procent, den högsta sedan åtminstone 1972.

Villaägare halkar efter på sina lån som USA har förlorat mer än 7 miljoner arbetstillfällen sedan december 2007, driver arbetslösheten till 10,2 procent i oktober, den högsta sedan 1983. Vad de inte berättar är att den verkliga arbetslösheten är närmare 17-19%. Sjunkande huspriser i de flesta marknader också förebygga många ägare att sälja sina fastigheter.

Så som jag har sagt här marknaden och denna ekonomi kommer inte återhämta sig förrän vi har jobb. Jag menar är det så svårt att räkna ut.

jim johnson