ett steg upp på stegen

Om du får rastlös och känner att det är dags för en förändring av scen, inte automatiskt tänker på en flytt. Om du behöver ett större hus av familjeskäl, eller det är nödvändigt för att ta en ny anställning, då det är en annan sak, och det kan mycket väl vara så att du måste komma in i säljprocessen, med alla dess kedjor, brutna löften och besvikelser .

Om det är möjligt att din nuvarande bostad kan vara aktualiserad, utökad eller förbättrats, så tänk noga innan avvisa detta alternativ. Re-inteckning för att öka värdet på din fastighet bör uppfattas positivt av dina långivare och samtidigt som det kan orsaka en hel del kaos för att förvandla det till ett hem något mer likt dina drömmar, kan det vara mer ekonomiskt förnuftigt i lång sikt.

Du måste klassificera förbättringen av huruvida de kommer att förbättra livskvaliteten för familjen, oavsett om de är faktiskt nödvändigt för att bevara värdet på huset – såsom nödvändiga reparationer, eller om de ska öka värdet på huset med en avsevärd mängd.

Re-inteckning eller låna för att göra det arbete som du skulle ha gjort ändå är fel sätt att se på saker. Saker som att upprätthålla hängrännor, byta löst plattor på taket, vilket gör vissa att trädrötter inte påverkar husgrunder borde inte vara nödvändigt och bör vara en del av den pågående underhåll. Samtidigt, under förutsättning att du har varit i huset länge nog för att ha vunnit i värde, kan du åter inteckning för att frigöra en del eget kapital för att göra detta arbete, det är inte vad som kommer att öka värdet på ditt hem. Om du skulle försöka sälja fastigheten med dessa saker ogjorda, då du skulle ha minskat värdet och bortsett från det, kan det vara svårt att ens få potentiella köpare förbi ytterdörren.

De flesta människor skulle focken på att göra drastiska förändringar såsom egentliga förlängningar eller ytterligare badrum enbart för att öka värdet av deras hem. Det kan vara oerhört störande och svårt att leva med om du landar upp med något du verkligen vill eftersträva, men i själva verket finns det vissa “förbättringar” som är verkligen värt och andra mindre så.

Det vore oklokt att lägga till en annan badrum eller badrum till ett litet hus, om det innebär att förlora ett sovrum. Det är en annan sak i ett större hus, dock. Idén om en trädgård rum, snarare än en vinterträdgård är bra och ger en verklig rum till huset. Ett effektivt värmesystem skulle göra livet bättre för nuvarande användning samt lägga till värdet. Visst om det finns ingen centralvärme så är det ett absolut ja till att installera det. Nya kök som ett sätt att skapa värde är tveksamt. De är väldigt mycket en personlig smak fråga och vad du älskar, kan en köpare hatar. Så länge som köket är snyggt, funktionellt och presentabel, sedan glömma investeringen sidan av det.

Dubbelglas är värt att installera. Solpaneler alltför ökar i popularitet och kontroll och uppgradering isoleringen är väl värt mödan. Om det finns något sätt att öka mängden av bil-parkeringsplats då detta är bra, förutsatt att den inte svälja för mycket av trädgården. Se till att eventuella förlängningar inte resulterar i huset slukar alltför mycket av platsen och outgrowing det.

Kanske är det dags att få några citat och försöka ta reda på vad det totala projektet kommer sannolikt att kosta. Låt några pengar för saker du har förbisett. Jämför offerter och läsa allt det finstilta.

Det är nog värt att prata med din nuvarande långivare, för att se vad de har att vara villiga att erbjuda i form av en ny inteckning. Bära sitt erbjudande i åtanke men sedan nästa steg är att hitta en on-line mäklare, för att hitta några jämförelser. En oberoende mäklare kommer att ta reda på exakt vad du behöver, ger dig inget slut på råd och söka en mycket stor marknad för att hitta affären för dig, till ett pris du har råd.