ett lån på en halv hus

Vad händer om din klient bara äger halva huset? Och den andra ägaren inte kan skriva – kan du få ett lån?

Nancy var bara som binder. Hon ärvde ½ av sin mosters hus – hennes bror ärvt den andra halvan. Hon behövde låna pengar direkt för reparationer på huset – problemet var att hennes bror var i mitten av en otäck skilsmässa, och kunde inte skriva under något.

Det är där ett delägarskap lån, ett lån mot säkerhet i en del ägarens intresse bara, kommer in i bilden. (Delägarskap lån också kallas partiella ränta, eller “partner lån.”) Med ett delägarskap lån gör långivaren ett lån till en av ägarna, säkras endast genom sitt intresse för fastigheten. De övriga ägarna inte underteckna något, och det enda säkerheter långivaren har är undertecknandet låntagarens partiell intresse för fastigheten. Nancy kunde belåna sin andel av fastigheten, utan att behöva brors namnteckning eller som påverkas av hans problem. (Detta kan också vara användbart i de fall där den andra ägaren helt enkelt vägrar att skriva.)

Vad händer om långivaren utestänger och förvärvar den partiella intresset i fastigheten? Blir de partners med andra fastighetsägare? Ja. Det är därför det är ett ovanligt program. Partiella ränta görs på något odelat intresse i fast egendom, så det kan vara en kvart intresse, en femtedel intresse, eller ens en mindre andel av ägandet. (Gifta personer inte kan använda detta program för att låna mot gemensam egendom utan makens signatur.)

Hur kan en långivare göra detta? De emissionsgarantier kriterier som reglerar de flesta av kapital källor som inteckning bankirer, försäkrade institutioner depå, och kreditföretag skulle hindra dem från att göra delägarrätter lån. På ett liknande anmärkning, är inteckning mäklare som använder privata investerare medel begränsas från att placera sina investerares pengar till dessa lån. Privatägt portfölj långivare är källan för dessa. Dessa långivare har och låna sina egna medel och måste härröra, service och hålla de lån tills de är återbetald.

Den andra utmaningen i denna typ av utlåning är titeln försäkring. Det är ofta svårt eller omöjligt att få traditionell titel försäkring för dessa lån, så långivare ibland måste “själv försäkra,” vilket innebär att de hanterar titel problem på egen hand.

Även om du inte kommer att köra över behovet av detta program varje dag, när du gör, kan det vara en riktig livräddare för din klient. -Delägarskap lån leder ofta till ett annat lån när frågor som rör den andra fastighetsägaren (er) avvecklas. Ibland lån görs till en delägare, bara för att ha den andra delägare kontakta samma mäklare att få sitt eget lån mot sitt intresse för fastigheten.

Hur annars kan delägarrätter lån skall användas? Vad sägs om investeringar eller affärspartners som kanske äger en andel i en fastighet och behöver låna när de andra partnerna inte? En annan situation uppstår när en av flera arvingar bor i fastigheten och de andra icke-ockuperande arvingar inte vill belasta sin andel av fastigheten att göra förbättringar eller uppgraderingar. Med ett delägarskap lån, kan den ockuperande ägaren belåna sin egen andel för att erhålla tillgångar. Det finns andra möjliga användningsområden för detta program – i första hand, det är ett skifte i tänkande. Nu, när du har en låntagare som inte kan få de andra ägarna att underteckna, har du ett nytt alternativ att erbjuda.

Vad ska du se upp för i förmedling delägarrätter lån? Först, vara försiktig med att placera klienter i en partiell ränta lån med en ballong betalning. Var säker på att de förstår att när ballongen betalningen förfaller till betalning, kan de inte kunna få ett annat lån för att täcka payoff.

Nästa använda dina kunskaper inteckning planering. Hjälp dina låntagare titta på helheten. Till exempel, vad är deras långsiktiga planer för fastigheten och hur det lån som de funderar påverkar dessa planer? Ibland kan bara ställa rätt frågor vägleda låntagaren att det bästa beslutet. [

Delägarskap lån – ännu ett sätt att hjälpa dina låntagare och erbjuda lösningar. Var säker på att du är beredd att diskutera dessa med dina kunder. Det är ingen tvekan om att du kommer att stöta på situationer där de ska vara användbara.