ett lån i våningar, en bra investering

Om du funderar på ett lån i etapper, det är inte tanken alls. Vad jag talar om är ett hypotekslån som en investering som kan utnyttjas även om du inte är en konstruktör, entreprenör eller en byggnad tycoon. Det är den byggnad som du kommer att bygga i etapper. Vill du se hur?

utgångspunkten

Hörnstenen är som vanligt ett hypotekslån, vilket är vad vi använder för att köpa fastigheten. Vi måste börja med det egna kapitalet i ett hem eller annan fast egendom. Detta måste utnyttjas för köp av mark och den fortsatta byggandet av ett hus. Vad jag föreslår från dessa ödmjuka linjer är att de planer och layout av byggnaden bör vara på ett sådant sätt att bygget kan återupptas uppåt och stark nog för att stödja fler våningar ovanpå.

hela planen

Ha en byggnad avsedd för tre eller fyra våningar, i enlighet med lokala föreskrifter och sedan köra byggandet i etapper, en våning i taget. Varje våning bör ha minst två enheter, som i fallet av en duplex, för att erhålla det bästa producera ut av hyran för varje enhet. Om möjligt kommer fyra enheter vara lite mindre, naturligtvis, men säkert mer produktivt.

Det egna kapitalet som finns i ditt hem eller dödsboet du använder för att säkerhetskopiera inteckning bör vara tillräckligt för att bygga den första våning. När detta är klart, kan du hyra antingen det eller vänta tills du är redo för nästa våning. Varje våning du lägger till den tidigare strukturen kommer att lägga eget kapital som du ackumulera och enkelt att använda för att bygga nästa etapp.

utformning

Detta kommer att bli allt en utmaning för konstruktören, eftersom det kommer att bli nödvändigt att fortsätta byggandet medan det finns människor som lever i den delen redan klar. Naturligtvis har detta en kostnad, men den slutliga produkten kommer att vara överraskande.

lånet

Eftersom denna situation är ovanligt i den privata världen, kommer du behöver för att kommunicera dina planer till långivaren eller mäklare du kommer att arbeta med. Han kommer säkert att kunna arbeta fram en intressant planlösning och dessutom goda förutsättningar för inteckning, eftersom det är en långsiktig plan. Tillsammans kommer du att göra ett bra partnerskap, utan tvekan.

den slutliga produkten

Kulmen på uppgiften blir något som liknar ett hyreshus, som är helt din med lite fantasi, lite ansträngning, tålamod och bra utnyttjande av eget kapital i ditt hem, som få människor ens tänka på och om de gjorde det, det är osannolikt att de skulle ha fräckheten att utföra den.

en långsökt idé

Ja, kan det vara, är du helt rätt. Men är inte livet består av en god balans mellan pionjärer och användare? En god vän till mig säger alltid: I det här livet, du är en av två saker. Antingen du är en pionjär eller en användare. Om du är en pionjär, använder alla andra din uppfinning.

Så varför inte göra extraordinära saker som vanliga människor kan använda? I sin tur kommer du att utföra något utöver det vanliga, med bara något helt vanligt, nämligen pengar som du kommer att låna från en pålitlig mäklare.