ett hem återgång plan är en typ av equity release som kan användas för att låsa upp pengar från ditt hem.

Hem reversion planer i Storbritannien är system där du säljer en del av eller hela ditt hem i utbyte mot en livstid hyresavtal som gör att du kan stanna kvar hemma för resten av ditt liv.

Äganderätten företaget som köper en del av eller hela ditt hem betalar du en betalning klumpsumma. När du dör, blir det fullt realiserbara värdet av den andel du sålde, och resten går till din egendom.

Det belopp som äganderätten företaget betalar dig beror på hur gammal du är, din nuvarande hälsa och livslängd. Om du befinner dig i dålig hälsa och din livslängd är kort, kanske du kan få en bättre affär från detta system.

Villkoren i hemmet återgång planen gör att du kan bo hyresfritt i ditt hem som en hyresgäst för resten av ditt liv. Men är du fortfarande ansvarig för alla reparationer och underhåll av fastigheten.

Som ett exempel, förutsatt att ditt hem är värt £ 250.000, och du och din make är i dina mitten av sjuttiotalet. Du bestämmer dig för att sälja 50% av ditt hem till ett equity release inteckning leverantör. Den inteckning leverantör kommer inte att betala dig £ 125.000 för 50% du säljer eftersom du och din make kommer att vistas i ditt hem för resten av era liv. De kan betala dig en rabatterad betalning klumpsumma av, säg, 70.000 £ för 50% du säljer.

Sedan, låt oss säga att när fastigheten så småningom säljs för £ 400.000, kommer de påstår 50% av försäljningsvärdet, ie £ 200.000.

Om det finns en boom på fastighetsmarknaden, kommer inteckning leverantör avsevärt av ett hem återgång planen. I exemplet ovan, skulle de ha gjort en betydande vinst på £ 130,000 (£ 200,000 – £ 70,000).

Men om det finns en nedgång i fastighetsmarknaden resulterar i negativt eget kapital på din egendom, kommer de att förlora från hemmet återgång plan om värdet på fastigheten sjunker under £ 140.000. Deras andel på 50% skulle vara värt mindre än £ 70.000 de ursprungligen betalade.

Fördelen med planer hem reversion över livstid inteckningar är att du vet hur mycket arv du kommer att lämna till dina barn eller förmånstagare. I ovanstående exempel är det 50% av värdet för egenskapen när det så småningom säljs.

I fråga om livstid inteckningar, inteckning leverantörerna får vad som är skyldig till dem först (dvs. kapital och ackumulerade intressen sammansatta) innan dina barn eller förmånstagare får någonting från fastigheten.

Equity release, antingen i form av livstid hypotekslån eller hem planer återgång, är en seriös satsning. Det är tillrådligt att få din familj inblandade för att diskutera andra finansiella alternativ innan du söka oberoende expertråd. När du är engagerad i planen, är det dyrt att häva det.