ett bostadslån med dåliga krediter är möjligt, speciellt din pitch är stark

Normalt är en låg kredit värdering ses som ett säkert tecken på att ansökningar om en inteckning eller bostadslån kommer att misslyckas. Men sanningen är att det är möjligt att få ett bostadslån med dålig kredit hängande över huvudet på den sökande.

Det verkar vara ganska ologiskt att någon skulle låna ut hundratusentals dollar till en person som är opålitliga i återbetala sina skulder, men det finns skäl till varför dåliga krediter bostadslån existerar. Inte minst är det faktum att långivarna förstå verkligheten i den ekonomiska situationen för så många människor. Inte alla med låga kredit värderingar är oansvariga med sina pengar.

Det finns, naturligtvis, förutsättningar och villkor som kan göra en inteckning orealistiskt att många av oss, men det finns ingen anledning till varför bostadslån godkännande trots dålig kredit bör vara ouppnåeligt. För varje sökande, när de grundläggande kriterierna är uppfyllda och ansökan står mot sunt resonemang, kan bostadslånet får grönt ljus.

tre viktiga områden att tänka på

För varje program finns tre viktiga områden som måste övervägas noga innan ens fylla i en ansökningsblankett. Dessa områden är oerhört viktigt när man söker ett bostadslån med dåliga krediter, och omfattar storleken på handpenningen, tillhandahållande av en realistisk budget och närmar rätt långivare.

handpenningen

Detta är en enormt inflytelserik del av alla program. Om handpenningen görs på en fastighet är liten, då storleken på dåliga krediter bostadslån är större, alternativt om handpenningen är stor, då det krävs lånebeloppet är mindre. Logiskt, därför kommer bostadslån återbetalningar bli mer hanterbar om lånet är mindre.

Men det finns en annan faktor som långivare titta på när de överväger godkännandet bostadslån trots dålig kredit. En handpenning är en stor klumpsumma, och den sökande kommer sannolikt ha sparat för att få ihop det. Spara $ 20.000 kräver finansiell disciplin, vilket är precis den typ av drag långivare vilja se i deras låntagare.

en realistisk budget

Det är ingen idé att söka ett bostadslån med dålig kredit om fastigheten är utanför din ekonomiska räckhåll. Någon som tjänar $ 50.000 per år inte kommer att ha råd med de återbetalningar på en $ 1 miljon hem. Närmar sig en långivare på dessa villkor är nästan säkert kommer att sluta med besvikelse.

Det är viktigt att matte är klar innan en ansökan görs, även innan ett hem väljs. Ta en noggrann titt på ditt överskott inkomst och hur mycket av det är realistiskt att ägnas åt återbetala en dålig kredit hem. Långivare tillämpa en skuld-till-tal till applikationer, där en 40:60 förhållandet anses vara den gräns, om framtida finansiella problem ska kunna undvikas.

Det är därför som en sökande kan få ett godkännande bostadslån trots dålig kredit medan en annan med en god kreditvärdighet skulle avslås.

rätt långivare

Det finns ett brett spektrum av långivare på marknaden, som erbjuder bättre erbjudanden för bostadslån med dålig kredit än din lokala bank. Shoppa runt kan resultera i att hitta en som erbjuder en dålig kredit bostadslån som passar just din ekonomiska situation.

Ett alternativ är att gå online och jämföra priser och erbjudanden för tusentals långivare i ett par minuter. Många online långivare specialiserade på dåliga krediter lån, så chanserna att få godkännande bostadslån, trots dåliga krediter, är mycket mer troligt.

Kolla in några potentiella långivare med Better Business Bureau innan du anmäler dig till alla hem lån med dåliga krediter, men det är en realistisk väg att säkra hypotekslån behövs.