ett behov av att veta utsikt över equity release

Equity Release är frasen ges till sådana system som underlättar vissa husägare att säkra en stor summa pengar som är bundna i sin egendom, och allt detta är möjligt utan att behöva göra regelbundna månatliga avbetalningar.
Som en följd av den finansiella härkomst alltfler villaägare över åldern av femtio fem vänder sig till bolån livstid drawdown att åstadkomma en mer angenäm pensionering, och att öppna dörren till nya och spännande möjligheter i sina följande åren.

En equity release system kommer att ge dig chansen att samla in pengar från din egendom som antingen ett engångsbelopp eller ordinarie förtjänst, eller till och med båda. Du och din partner kan bo kvar under den valda planen tills ni båda dör eller väljer att flytta ut. Värdet av ditt hushåll och din ålder är de viktigaste faktorerna i den mängd kapital du har rätt att släppa från din egendom. Åldern för equity release är gränslös, och sanningen är ju äldre du är desto mer troligt att du kommer att kunna frigöra en större mängd kapital från ditt hushåll. Dessa system blir tillgängliga för alla som äger sitt eget hem och är äldre än femtio fem.

skattefria equity release

Det egna kapitalet du har i din fastighet tillhör dig därför några pengar du väljer att släppa är helt skattefritt och till skillnad från konventionella bolån du inte kommer att ha hinder för att spara för att göra månatliga betalningar.

Allt kapital som tillförs kommer att bli din att göra som du vill. Du kan spendera den på lyxiga objekt som du alltid har drömt om eller du kan göra vad du vill så att du kan leva resten av dina dagar i komfort och med ökad säkerhet.

Hem equity release planer kan skräddarsys för att anpassas till dina individuella behov och det finns många system där ute att välja mellan från.

typer av equity release

De tre olika typerna av system equity release som är uppnåeliga har ett litet antal varianter till varje plan. De tre planerna är Drawdown Lifetime inteckningar, hem planer återgång och inteckningar Lifetime.

Hemmet reversion Planen innebär att sälja hela eller delar av innehav av din egendom, medan neddragning inteckning och livstid inteckning ger dig möjlighet att ta ut ett nytt lån som kommer att säkras på ditt hem.

I gengäld kommer equity release plan du väljer att belöna dig med en klumpsumma pengar eller en pålitlig inkomst.

När du släpper eget kapital från din bostad är det viktigt att du väljer en plan som passar dina individuella behov. Du bör alltid söka råd från en oberoende equity release specialist.

De kommer att undersöka marknaden för dig och guida dig genom alla beslut du måste göra.