equity release – fördelarna

Ta ut ett system equity release är ett stort beslut, eftersom det kan påverka många saker som fördelar och mängden arv kvar. Men om det efter noggrann diskussion och massor av tankar, är det anses vara det bästa alternativet finns många fördelar med att en equity release system.

en extra inkomstkälla

Den uppenbara och viktigaste fördelen med ett equity release system är möjligheten att släppa ett skattefritt engångsbelopp från värdet på ditt hem. Hur mycket du kan släppa kommer att vara beroende på dina förutsättningar och värdet av fastigheten.

Oavsett summa pengar är det som frigörs, kan den användas på en mängd olika saker. Några av de populära orsakerna till att frigöra kapital omfattar clearing skuld, betala av inteckningen, hjälpa familjen och upprätthålla en viss livsstil.

Med sådana svåra ekonomiska tider påverkar oss alla, ha möjlighet att få tillgång till en klumpsumma är mycket tilltalande.

inga månatliga återbetalningar

Att ha tillgång till en sådan klumpsumma pengar, utan att behöva oroa sig för återbetalningar, är en stor fördel för vissa equity release system. Det minskar oron för att behöva se till att betalningar görs.

Om att välja en livstid inteckning där inga återbetalningar krävs, det ursprungliga lånet och upplupen ränta återbetalas när husägare antingen avlider eller går in i långvård.

bo kvar i ditt hem

När du tar ut ett system equity release du behöver inte oroa dig för flytt som du kan fortsätta att leva i ditt hem. Detta ger dig friheten att behålla din nuvarande livsstil.

några saker att vara medveten om

Som nämnts tidigare i pjäsen finns det några saker att ta hänsyn till när man tänker på en equity release system. Det kommer att påverka arv du lämnar bakom så är det lämpligt att diskutera detta med din familj. Dessutom kan det påverka fördelar så att du kontrollerar med berörda myndigheter om huruvida några fördelar du kan vara i mottagandet av kommer att påverkas.

Slutligen, genom att konsolidera dina befintliga oprioriterade skulder, kan du förlänga och totala kostnaden för dessa skulder.