EPC: s – har blivit obligatorisk för alla hyresvärdar

Energicertifikat? EPC? S? har blivit obligatorisk för alla hyresvärdar. Från den 1 oktober 2008 kommer det att vara ett rättsligt krav för att ge alla nya hyresgäster i England och Wales med ett energicertifikat (EPC).

Energicertifikat är en del av samma åtgärdspaket som regeringen har fört in för att minska koldioxidutsläppen från hushåll som HIPS (Hem informationspaket). Intyget krävs endast för en fastighet som är fristående. Det behövs inte när en hyresgäst hyr ett rum och delar lokaler, där en hyresgäst har ett separat avtal med hyresvärden. Rapporten värderas i 10 år och måste fyllas med ett ackrediterat energi bedömare.

EPC och rekommendationen rapport ska göras tillgänglig kostnadsfritt av en hyresvärd till en blivande hyresgäst så snart som möjligt. Detta är hur vissa låta agenter hjälper hyresgäster och hyresvärdar genom att tillhandahålla de energicertifikat för sina kunder.

För exempel, EPC? Ar har blivit obligatorisk för alla hyresvärdar och Martin & Co Wirral har ordnat ett avtal med en lokal leverantör för att ge EPC? Ar ett schablonbelopp på 55?.
Lokala exempel på detta är gemensamma med EPC. Därför, även om du inte planerar att hyra en fastighet i Wirral kommer det att finnas lokala uthyrning agenter som kommer att kunna förse dig med EPC service nära dig.

Den (EPC) ger villaägare, hyresgäster och köpare information om energieffektiviteten i deras egendom. Det ger byggnaden en vanlig energi och koldioxidutsläpp effektivitet betyget från? A? till? G?, var? A? är det mest effektiva. Den genomsnittliga verkningsgraden betyget hittills är ‘D’.

Uppgifterna i EPC är avsedd att hjälpa dig sänka dina el och gas räkningar. I tider av rekord räkningar hem energi, kan genomföra rekommendationerna o ett EPC vara viktigt att du sparar pengar. EPC är utformat för att förbättra energiprestanda och effektivitet i ditt hem för att hjälpa oss att minska CO2 för Förenade kungariket för att möta det minskningar på CO2.

För mer information om EPC kan du kontakta direct.gov.