enkla tips för att hitta en inteckning

Det finns många vägar man kan ta när det gäller att hitta en inteckning. Det första steget är att lägga ut en skiss över exakt vad du letar efter och hur mycket du har råd. Många första gången låntagare gör misstaget att overextending själva och letar efter en inteckning som är helt enkelt utanför deras budget. De första stegen i inteckning processen är oftast där potentiella låntagare gör de största misstagen.

En av de första saker att titta på när hitta en inteckning är att fastställa huruvida lånet är en refinansiering av ett befintligt lån eller om det är för ett nytt köp. Detta är mycket viktigt eftersom räntorna kommer att variera beroende på de två programmen. Många låneinstitut kommer att låsa in priserna i enlighet med det program som låntagaren är ute efter. Många som är obekanta med processen helt enkelt inte förstår hur deras räntan kommer att fastställas. De tittar bara på hur mycket månadskostnaden blir.

En annan viktig komponent när hitta en inteckning är att titta på villkoren för lånet och ta reda på huruvida räntan kommer att hålla fast eller om det kommer att justera efter en viss tid. Om räntan förblir fast, kommer den månatliga utbetalningen förändras aldrig. Om det kommer att justera efter några år, det finns en stark möjlighet att den månatliga utbetalningen kommer att stiga dramatiskt högre än den initiala betalningen. Detta är i särklass en av de viktigaste saker att titta på när de söker en inteckning.

Förstå hur man bestämmer värdet på hemmet, oavsett om det är en refinansiera eller nya inköp. Detta kommer att avgöra hur mycket banken kommer att kvalificera dig för och kan påverka hur mycket pengar du kommer att betala på balansdagen. Värdet av ett hem är viktigt, inte bara för det inledande skedet, men hela längden av inteckning.

Leta efter ett låneinstitut som debiterar det lägsta beloppet av avslutande kostnader. Alla bankens avgifter kommer att variera, men en sak som de alla tänka på är att desto högre risk de tar på, desto mer i avgifter de tar betalt. Detta är en grundläggande sanning, och om en potentiell låntagare förstår detta, kan de vidta åtgärder för att spara tusentals dollar vid stängning.

Dessa är bara några saker man måste tänka på när man letar efter en inteckning. Processen har många frågor som måste tas i beaktande. Men, om du kan hålla processen så enkel som möjligt, kommer du att hitta exakt vad du letar efter.