enkla steg för att köpa av få finansiering alex james

Jag är i färd med att söka efter ett fynd
egendom och det blev snabbt uppenbart hur stressigt hela massakern faktiskt är! Min partner som har lite mer tid än vad jag gör de flesta av fastigheten sökning och sedan vi minska ner fastigheten hoppfulla tillsammans. Hon är mycket kunnig i egenskap men när det kommer ner själva processen från att sätta i ett erbjudande om att lämna över insättning och få inteckning
hon vet mycket lite. Detta fick mig att tänka på alla de första gången köpare och säljare som bokstavligen går i blinda eller starkt beroende av sin mäklare / rådgivare eller föräldrar. Men alla de människor där ute som inte vet processen?

Jag försöker mitt bästa för att veta så mycket som jag kan när det kommer till mig lämna över mina egna pengar, inte bara för att jag är lite tight! Men eftersom jag gillar att veta vad jag får in och vad jag kan förvänta sig, vill jag veta processen.
Så jag har komponerat en enkel steg guide för dessa människor.

Jag har brutit ner det i 4 steg och det är återigen delas upp i 16 poäng.
Om någon annan har erfarenheter eller något jag kan ha missat vänligen kontakta mig!

första steg

Ett. Först skulle jag skriva ner alla dina prioriteringar och vad du vill få ut av att köpa / sälja dig hem.

2. Registrera dig med dina lokala fastighetsmäklare, och titta på fastigheten hemsidor för att hitta alla möjliga egenskaper som du gillar.

Tre. Jag skulle också tänka på att få några citat från några advokater och Conveyancers.

4. Med alla dina egenskaper listas, få visningar ordnas.

Fem. Begränsa de egenskaper du har sett till den bästa 2 eller 3.

6. Med de 2 eller 3 egenskaper du har, forskning de leverantörer (säljare) och egendom längre. Position de befinner sig i (ingen kedja, erbjuda accepteras på ett annat behov och att sälja denna fastighet etc), år kvar på hyresavtalet, tomträttsavgäld, etc.

7. Nu är det dags att forskningen din inteckning, din inteckning mäklare / rådgivare. Nu från den information du har fått kommer du behöver för att få en pre-inteckning arrangemang sorteras (även känt som ett principbeslut, tillämpning i princip). Detta kommer att ge dig ett slags “YES” för att ha en inteckning bygger på några grundläggande info långivaren kommer att be dig också att vara pre kredit gjorde vid denna tidpunkt. (Kom ihåg att det är inte en garanti, bara ett preliminärt ja).

8. Nu är den här gången att få ett erbjudande på den egendom som du gillar.

andra steg

9. Förhoppningsvis ditt erbjudande kommer att accepteras, kontakta din inteckning mäklare / rådgivare, långivare, han / hon kommer att gå vidare på att få den fulla inteckning sorteras för dig. Du vill också kontakta dina advokater så att de kan utföra alla sökningar på fastigheten och börja kontraktsförhandlingar.

10. Nu är en bra tid att få en undersökning gjord på fastigheten, är en mycket grundläggande en som kallas en husköpare, och mer på djupet en kallas en fullständig strukturell undersökning. En fullständig strukturell undersökning är mödan värt för en äldre fastighet.

11. Också på denna punkt är där din valda bolåneinstitutet utför sin värdering för att se om det passar att ha ett lån mot säkerhet till det.

tredje steget

12. Nästan där! På denna punkt din advokat kommer att ha kontrakt redo att byta med de andra säljarna advokater, bör du ha en inteckning erbjudande i detta skede också. En 10% deposition (av köpeskillingen) betalas normalt ut i din advokater konto och din advokat kommer att vidarebefordra den till säljaren. Ännu viktigare om du drar ut i detta skede kommer du att förlora dina pengar. Du kommer att ha ett datum för vilket du kan fylla på också.

fjärde steget

13. Mellan utbyte och färdigställande (3rd annons 4th steg) din valda bolåneinstitutet kommer överföra inteckning pengar till ditt advokater konto, kommer detta att skickas till säljarna advokater konto på färdigställande dag. Din advokat kommer också prep pappersarbete för dig att bli den nya ägaren.

14. Din advokat kommer nu att betala stämpelskatt för din räkning.

15. Din inteckning är nu på plats

16. Din inteckning rådgivare / mäklare arbete är nu klar (din avgift till dem bör normalt göras till dem).

alla gjort!

Mer användbar infomation se få finance.co.uk