en villaägare dilemma

Warren Parker, en high school-lärare i engelska och hans fru Maggie sparat i 11 år för att köpa hem av sina drömmar. Förra året drömmen tog slut för den engelska läraren och hans familj. Deras hem var värderad till $ 465.000 under 2005, och idag är det värt $ 242,000.

De är inte ensamma i denna fruktansvärda situation, finns det tre utmätningar på deras gata närvarande och Warren försöker att inte bli det fjärde. Familjen har varit tvungen att möta verkligheten att ändra sitt sätt att leva. Leva på en stram budget, annulleras medlemskapet på gymmet, äta hemma istället för att gå ut, ingen familj semester i år, och bränning av gräsmattan killen.

När Parkers köpte sitt drömhus det var höjden av bostadsboomen och de planerade den går upp i värde. De tog ut ett intresse bara inteckning och nu lider av detta ödesdigra beslut. Är den federala regeringen kommer att hjälpa lösa ut Parkers och andra som gjort fel inteckning beslut? De har hyrt en advokat för att få ett lån modifiering med en lägre månadsbetalning och lägre fast ränta. Räntan på deras nuvarande justerbara lånet har gått upp till 8%.

När deras lån ändras, kommer de att ha en fast ränta på 5% och en nystart. Det finns hopp för husägare som står inför avskärmning. För att kvalificera sig för ett lån modifiering måste du ha nuvarande inkomst, en ekonomiska svårigheter som skilsmässa, sjukdom, förlust av jobb, och den kvalificerade skuld till inkomstnivåer. Banken vill inte ta tillbaka ditt hem, skulle de mycket hellre ändra dina befintliga lån.