en spektakulär tid att invest_

I de flesta delar av landet kan vi räkna med att köpa en förvaltningsfastighet, lägga 20% ner och räkna på hyror som täcker vår inteckning betalning med en liten sak kvar för våra bekymmer. Under en kort period såg vi priserna stiga till en sådan grad att även detta scenario inte blyertspenna.

Det bör ha varit en liten ledtråd för oss att en eventuell fastighets röran var snart att följa.

Vi är nu cirka två år in i korrigering och priserna glida tillbaka till den punkt där hyrorna kommer att bära inteckning igen. I själva verket ser vi en del erbjudanden kommer över bordet göra dessa inköp mycket lönsamt för låntagaren. Hyrorna är lätt täcker inteckning.

Det påminner mig om vad en mycket framgångsrik fastigheter investerare säger, “Käre Gud, snälla inte låta mig kasta bort en annan ned fastighetsmarknaden”. Warren Buffet säger det annorlunda, “När människor blir giriga jag bli rädd. När människor blir rädd jag blir giriga. ”

Det fina med en dålig fastighetsmarknaden är att det öppnar dörren för att så många bra erbjudanden. Så illa som denna ekonomi är människor har en tendens att hunker ner. Detta innebär att de är mycket mer villiga att tänka värsta scenariot för sina liv och gå in i defensiv läge. De kommer att ta mindre för sin egendom i stället för marknaden faller ytterligare därmed urholka deras kudde ännu mer.

Det är den mindre av två onda ting. Detta är sannare i denna ekonomi än kanske i något ekonomin under de senaste 68 åren.

Vi närmar oss slutet av den nedåtgående kurvan. Vi behöver inte kurvan att vända norrut. Även om det fortsätter att hoppa längs botten ekonomin dikterar folk är fortfarande villiga att förhandla.

Folk var inköp av fastigheter i bommen på löftet att priserna skulle stiga för att göra sin lycka. Det var farligt eftersom folk skulle betalar för mycket bara vinna ett bud. På denna marknad det handlar om att köpa rätt. Även om marknaden inte dyker upp för en stund du kan fortfarande plocka upp skrikande erbjudanden. Så länge du köper under marknadspriset du tjäna pengar. Den är automatisk.

Detta är en tid att vara ute efter din fastighetsmarknaden att hoppa längs bottnen. När du känner att det är dags att få aggressiv, inte blyga.