en snabbguide till konvertibla bolån

Dessa dagar, är det fantastiskt hur många olika inteckning alternativ finns på marknaden. Vissa är bättre än andra, och konvertibla finansiering kan vara en av de bästa.

en snabbguide till konvertibla bolån

I gamla dagar, kokt fastighetsfinansiering ner till två alternativ. Du kan få ett lån till fast ränta eller en justerbar ränta inteckning. Båda hade sina fördelar och nackdelar.

Med lån med fast ränta, hade du bekvämligheten av att veta exakt vad du skulle betala varje månad. Det var en nackdel, dock. Om priserna sjunkit under vad du betalar, kan det vara försvårande att veta att du hade fastnat med din fasta. Du kan refinansiera, men många människor hatar att gå igenom ansökningsprocessen och helt enkelt inte skulle.

Med justerbar ränta inteckningar, var och nackdelar mer eller mindre bytt. Din initiala räntan var stor eftersom det var alltid ett par punkter under räntan tas ut på bundna lån vid den tiden. Detta räddade dig en massa pengar på din månatliga betalningar och den totala ränta du betalat under lånets löptid. Nackdelen var att du hade ingen stabilitet. Om räntorna steg, gjorde din månadslön också. För många människor, detta orsakade likviditetsproblem eftersom de misslyckades ofta att budgeten för betalningar ökar.

Med tanke på de fördelar och nackdelar med traditionella lån, undrade många varför bättre alternativ inte kunde sättas ihop. På jakt efter den eviga vinst, började inteckning industrin kommer med alla möjliga olika produkter. En av de bästa är känd som konvertibellånet.

Ett konvertibelt lån är en som kombinerar det bästa av de justerbara och fasta ränta som nämns ovan. Lånet börjar som en justerbar ränta lån. Detta ger dig låga initiala betalningar, en välsignelse för någon. Vid en viss tidpunkt, vanligen år 4 eller 5, har du då möjlighet att “konvertera” ditt lån till en fast ränta under resten av perioden av inteckning. Allt och alla, det låter som en ganska bra situation och lånet har blivit populärt med låntagarna.

Även konvertibla lån är bra finansieringsalternativ, finns det några saker du måste vara medveten om. Först och främst, kan du konvertera bara en gång. Det andra är den tid då du kan konvertera oftast ganska korta och långivaren kommer sällan att meddela dig om att det är nu eller aldrig. Tredje, du ofta kommer att få betala en avgift för att konvertera, en avgift som ibland kan vara betydande.

Vid slutet av dagen, är det konvertibla lånet en populär en med många låntagare och med rätta. Så länge du förstår vad du får in, kan det verkligen vara ett val alternativ.