en snabbguide till Freddie Mac

Förkortningar verkar vara överallt i inteckning industrin. Freddie Mac är en sådan förkortning och en viktig sådan när man försöker förstå hur inteckning industrin fungerar.

en snabbguide till Freddie Mac

Freddie Mac står faktiskt för Federal Home Loan Mortgage Corporation. Baserat i McLean, Virginia, är Freddie Mac en social finansiering experiment som har fungerat mycket bra. Det skapades 1970 av den federala regeringen, men är aktieägare ägt bolag som handlas på New York Stock Exchange. Det är fortfarande starkt reglerad av regeringen, vilket gör den till en av de få kvasi-börsnoterade myndigheter / enheter verksamhet. Hur det blev känt under det namnet är någons gissning, men företaget utför en mycket viktig funktion i inteckning industrin.

Som ni vet, gick fastighetsmarknaden genom en helt enorm boom nyligen. Mycket pengar flyttades under den marknaden i form av bolån. Med tanke på graden av inköp för bostäder, har du någonsin undrat var pengarna kommer ifrån? Tja, har långivarna sälja lånen på andrahandsmarknaden för att få likviditet så att de kunde skriva ännu fler lån. Det är där Freddie Mac kommer in

Freddie Mac laddas av den federala regeringen med att tillhandahålla likviditet i den sekundära bolånemarknaden. Enkelt uttryckt, köper det lån från långivare som uppfyller vissa klassificeringar. Genom att tjäna denna funktion, Freddie Mac pumpar in pengar i marknaden, vilket ger banken möjlighet att fortsätta att ge lån till dig och mig. Det är reflekterande av en övergripande statlig politik för att främja bostad, vilket är stapelvara i medelklassen Amerika.

Även Freddie Mac står redo att köpa krediter från detaljhandeln långivare, betyder inte bara köpa något. Istället utfärdar den specifikationerna för vilka typer av lån som det kommer att köpa. Som du kan gissa, är första gången köpare och låga inköp inkomster gynnas. Poängen är att expandera homeownership, och Freddie Mac gör det genom sina olika politikområden.

Eftersom Freddie Mac är ett publikt bolag, du undrar nog hur det blir pengar. Tja, tar bolaget de lån man har köpt och säljer dem till andra investerare! Det finns en liten twist, gör dock att dessa lån en utmärkt investering för privata pengar investerare. Freddie Mac garanterar att investeraren kommer att återbetalas på lånet även om den person som lånat pengarna inte att göra alla betalningar. I utbyte för denna garanti, håller Freddie Mac en liten andel av den ränta som betalas av låntagaren på lånet. När denna lilla summa multipliceras över den totala lånevolymen Freddie Mac handtag, är intäkter i miljardklassen genereras.

Freddie Mac är verkligen ett unikt djur, chartrat av regeringen men börsnoterade. Det finns lite tvist, dock att det är en statlig skapelse som har fungerat bra.