en snabbguide till dåliga krediter hypotekslån

Försöker köpa ditt eget hem, men kan inte få en inteckning på grund av din dåliga kreditvärdighet? Sluta ansöker om regelbunden bolån nu och börja titta på de dåliga krediter bolånemarknaden.

Traditionella inteckning leverantörer erbjuder sällan sina inteckning produkter till människor med dålig kredit. Varför? För om du har haft problem med att betala dina räkningar, kreditkort eller lån i det förflutna, är du en dålig risk. Utlåning dig tiotusentals eller hundratusentals pounds kan vara en dålig idé.

Den senaste tidens ökning av antalet människor i denna situation, har dock inneburit att efterfrågan har stigit efter lämpliga inteckning produkter. De större långivare är fortfarande försiktiga dåliga kreditrisker, så det har sjunkit till mer specialiserade långivare för att fylla det tomrum på marknaden. Följaktligen är den dåliga krediter bolånemarknaden växer, och är konkurrenskraftig, vilket innebär att kunder som lider av dålig kredit kan hitta ett utbud av inteckning produkter som passar deras behov och att hjälpa dem att få sin ekonomi på rätt spår igen.

Så, vad är en dålig kredit inteckning?

En dålig kredit inteckning är en finansiell produkt som är särskilt utformade för att låta dig köpa ditt eget hem även om du har en dålig kreditvärdighet.

• Räntorna på dessa lån är oftast marginellt högre än för traditionella bolån. Detta beror på att risk för långivaren är högre.

• Det kan finnas vissa ytterligare villkor på ditt lån, som är placerade där för att ge säkerhet till långivaren. Dessa kan omfatta ett större uppläggningsavgift på starten av inteckning, eller strängare straff inlösen.

• Dessa bolån är vanligtvis endast tillgängliga via rådgivare specialiserade inteckning, som, i Storbritannien, måste auktoriserad av Financial Services Authority (FSA).

• En dålig kredit inteckning kan hjälpa dig att lösa dina ekonomiska problem och även för att förbättra din kreditvärdighet på lång sikt.

Komma avvisas av långivare för traditionella inteckning produkter är något som läggs till din kredit historia. Undvik detta genom att tala till en oberoende, erfaren inteckning rådgivare som kan hjälpa dig att köpa ditt hus med en inteckning som är utformat för människor i din situation.