en snabb guide till bolån

Att köpa ett drömhem är en av de viktigaste milstolparna i varje individs liv. Priset på fastigheter ökar dag för dag. Designern och flashiga bostäder, som tilltalar oss mest, är bortom den finansiella kapaciteten hos många individer. Dock ska detta inte avskräcka oss från att fullgöra en sådan dröm. Med allmänt tillgängliga till låg ränta inteckningar, nu även en vanlig människa kan äga hemvist för hans val.

Börja med grunderna, är inteckning en typ av lån som varje individ kan ta, för att köpa ett hem eller en fastighet. Fastigheten köps används som säkerhet för lånet, innebär detta ofta att om återbetalningar schemat av inteckning inte följs fullt ut, kan långivaren ta besittning av din egendom, och sälja den för att återfå sitt värde.

Varje inteckning affär om det är den första, eller en remortgaging ansträngning, kräver en hel del hårt arbete. Det bästa råd som ges av alla långivare är skickligt förklädd för att passa hans intresse mest. Så, är det första som alla låntagare bör göra för att ta en närmare titt på alla långivare råd och jämföra den med andra erbjudanden flytande på marknaden.
Att välja den inteckning som är rätt för dig och få det bästa erbjudandet, innebär att man tar en hel del beslut. De två viktigaste sakerna som kräver störst uppmärksamhet är de räntor för lån och återbetalning metoden av inteckning.
Räntesatsen skall betalas för bolån bestäms av de styrräntor som råder på lånemarknaden. En låntagare bör gå för en låg ränta inteckning, eftersom den lägre räntan, desto lägre blir den månatliga återbetalningen. Vid varje given tidpunkt låntagaren kan få hundratals erbjudande om hypotekslån. Varje långivare har olika villkor och avgifter. Låntagaren rekommenderas att inte ge efter för något erbjudande med billiga initiala räntor, utan han eller hon bör titta på alla funktioner i inteckning innan du accepterar någon affär.

När det gäller återbetalningen metoden låntagaren har två alternativ – en återbetalning inteckning eller ett intresse bara inteckning.
I en återbetalning
Mortgage, har låntagaren att betala av beloppet i jämnt fördelade delbetalningar. Avbetalningarna återhämta sig gradvis kapitalbeloppet tillsammans med ränta från låntagaren. Således, är inteckning fullt betalda vid utgången av avtalad tid.
I ett intresse bara inteckning endast ränta debiteras i omgångar. Det nominella beloppet ingår inte i de månatliga återbetalningarna. Arrangemanget att återbetala kapitalbeloppet sker på annat sätt, vanligtvis i slutet av inteckning sikt eller enligt överenskommelse mellan de båda parterna. Den inteckning belopp garanteras av vissa investeringar i aktier eller lager. Låntagaren har att se till att hans investering växer, så att betala lånet i slutet av avtalad tid.
De flesta långivare kommer att erbjuda lån upp till 95% av fastighetens värde under övervägande, men låntagaren skulle behöva betala en högre utlåning avgift om han lånar mer än 75% av sin egendom värde. Det finns andra kostnader också, som i huvudsak arbetar med en inteckning. Långivaren kan be dig att sätta in ett belopp upp till 3-10% av det begärda priset för fastigheten. Valuation avgifter, solicitor avgifter och högre avgifter utlåning eskalera även priset på hypotekslån.

Efter beslut om en inteckning, måste låntagaren att formellt ansöka till långivaren. Han bör vara noga med att fylla i alla uppgifter noga. Om han känner sig förvirrad i något skede att han bör ta hjälp av en finansiell rådgivare, istället för att göra felaktiga antaganden. Om allt går smidigt låntagaren kommer snart att få en inteckning erbjudande.

Aldrich Chappel har associerats med get-säkrade-lån, eftersom dess inception.Having avslutat sin Masters i Finans från Lancaster University Management School, lovade han att ge användbara råd genom hans artiklar som befunnits mycket användbar av personer bosatta i Storbritannien. Att hitta Secured lån, lån för villaägare, bästa säkrade lån besöker http://www.get-secured-loans.co.uk