en refinansiera hypotekslån kan vara meningsfullt för dig

Letar du efter ett sätt att finansiera dina barn college utbildningar? Drömmer du om att ta semester under en livstid? Vill du köpa en ny bil och kanske kunna dra av räntan från dina federala skatter? Vill du ha pengar för hem förbättringar? Kanske du är intresserad av att ha ett sätt att köpa ditt nya drömhus medan ditt nuvarande hus är fortfarande på marknaden väntar på att säljas? Om något av dessa förhållanden gäller dig, tänker du förmodligen om att få en refinansiera hypotekslån.

Vad betyder det att refinansiera din inteckning?

Som namnet antyder, betyder det att du omförhandla ditt lån. Vanligtvis är refinansiera bolån tas ut av personer som vill utnyttja de aktier som de har byggt upp genom att betala ner den huvudansvarige på sina lån. Av denna anledning är refinansiera bolån också ibland kallas hem kapital lån.

Vad exakt innebär det att ha kapital i ditt hem? Det innebär att ditt hem är värt mer än du är skyldig. Om marknadsvärdet på ditt hus är, till exempel, ett hundra tusen dollar, men du bara skyldig åttiofem tusen man, har du femtontusen dollar i eget kapital i ditt hem.

Många långivare är beredda att erbjuda en refinansiera hypotekslån om du har kapital i ditt hus, och du kan välja att refinansiera att få pengar för något du vill ha eller behöver, t.ex. en semester, hem förbättringar, eller ett college fond. Du kan också välja att refinansiera bara för att det gör bra ekonomiskt förnuft. Många gånger, människor måste ta mindre än ideala inteckning villkor när de köper sitt hus, antingen för att de har dålig kredit eller liten kredit när de först ta ut sina bostadslån.

Allteftersom tiden går, dock kan du få en bättre kredit historia eller den basräntan kan vara lägre än vad den var när du köpte. Om styrräntan är lägre, är du sannolikt att kunna refinansiera ditt bolån på en lägre ränta och visar en betydande besparingar med nedsatt månatliga betalningar eller en livstid besparingar intresse för tusentals dollar.

Är det vettigt att refinansiera ditt bolån? För vissa människor gör, för andra, det finns ingen verklig fördel. Om du funderar på att utnyttja ditt hem kapital, se till att diskutera alla dina refinansiera alternativ med en god finansiell planerare och förstå exakt vad för-och nackdelar finns för just din situation.

Många människor hittar en refinansiera ett lönsamt alternativ till att ta ut andra dyra lån som kanske inte har samma skattemässiga fördelar som ett hem kapital lån. Vissa refinansiera bolån har även en lägre ränta än regeringsstödda studielån, så det lönar sig att ta en titt på alla dina alternativ och göra det bästa beslutet för dig.