en översikt över justerbar ränta inteckningar

Många husköpare väljer justerbar ränta inteckningar för den initiala finansieringen på deras hem köp. Stigande räntor och andra villkor kan vara förvirrande för låntagaren.

Justerbar ränta inteckningar (vapen) är lån där räntan varierar. Justerbar ränta inteckningar lån kommer att följa hur räntorna stiga och falla. Det finns många skäl till varför en konsument kan välja en ARM, men de kan vara riskfyllda lån.
En anledning en konsument kan välja en justerbar ränta inteckning är skattesatserna är i allmänhet lägre i början än en fast ränta lån. Om du räknar med att vara i din bostad för en kort tid, säger i 5 år, sedan en arm med den första fasta 5 år kan vara ett bra val.

Det finns tre huvudtyper av ARM lån som erbjuds av långivare. De innefattar:
A 5/1 ARM lån är där betalningen fastställs för fem år justerat för de återstående 25 åren.
När du får en 3/1 lån betalningar fastställs för tre år och justeras i 27 år.
Den 2/1 ARM fast i två år och justerbar i 28 år.

En justerbar ränta inteckning fungerar så här. Det är oftast fast för en viss tid i början, allt från 1 månad, 5 år eller något däremellan. Efter denna period lånet blir då justerbar enligt den publicerade “index”, såsom LIBOR Prime, Kostnad för indexfonder, eller andra index plus en marginal, vilket är långivaren vinst. Om index stiger, stiger din kurs. Om det sänker, bör dina priser sjunka. Det är en livstid tak för det belopp ränta kan öka under lånets löptid.
Vad händer när det finns en plötslig högre boränta?
Du har några alternativ när det gäller att hantera högre.

Det vanligaste är att refinansiera till en blandad ränta inteckning. Om du har tillräckligt eget kapital byggts upp och har råd med de högre utbetalningar detta är ett bra alternativ. Se upp för förskottsbetalning påföljder i din nuvarande inteckning. Var noga med att veta vad kostnaderna för refinansiering är och hur de kommer att påverka ditt lån.

Ett annat alternativ är att prata med en ansedd kredit rådgivare. De kanske kan hjälpa dig att sänka dina betalningar, senareläggning av obetalda räntor. Detta kommer att öka ditt lån balans though. På andra skulder försöka arbeta fram en lägre avbetalningsplan för att kompensera de högre inteckning betalning. Eller övertyga din långivare att gå med på fördragsamhet eller låta skjuta upp ökningen till en framtida tid när du kommer att kunna betala.

Du kan också sälja din bostad. Lista det med en fastighetsmäklare om du har kapital för att betala provisioner och kostnader för försäljningen. Eller sälja den själv. Deed ditt hus till långivaren i en handling-i-stället-för-avskärmning avtal. Du kommer att få några pengar för ditt eget och din kredit kommer att påverkas negativt.

Naturligtvis avskärmning är ett alternativ, men det är inte önskvärt. Det värsta man kan göra är att göra ingenting.
När du väljer en justerbar ränta inteckning, vara medveten om att priserna kan komma att öka under hela löptiden för ditt lån. Dina betalningar kan stiga och du kan behöva göra justeringar i din andra skulder. Om du planerar att bo i hemmet för bara en kort tid, kanske en ARM vara det bästa alternativet för att finansiera ditt nya hem.