en översikt av omvänd inteckningar

Om du äger ett hem, vet du inteckning produkter har gått utöver de grundläggande 30 år fast alternativ. Omvänd inteckningar är en sådan produkt och här är en översikt.

en översikt av omvänd inteckningar

En typisk inteckning skapas när en långivare ger dig en klumpsumma av kontanter för att köpa fastigheter. Med hänsyn till detta, samtycker du till att återbetala lånet på månadsbasis under en definierad tidsperiod vid en viss ränta. Längden av återbetalningsperioden och ränta, oavsett fast eller justerbar, ställa den månatliga betalningen.

En omvänd inteckning fungerar på ett liknande sätt, men baklänges. Det är ett faktum att talisternas går in i sin pensionering år. En hög andel egna hem med betydande mängder kapital i dem. Problemet är naturligtvis, är kapitalet är en anläggningstillgång, nämligen, kan du inte se det i ditt bankkonto. Traditionellt var det bästa sättet att vända denna hårda tillgång till kontanter för att sälja fastigheten och flytta ner till något billigare. Du pocketed då skillnaden i form av kontanter.

Många människor, dock, är fästa vid sina hem. En god del av ditt liv, inklusive att höja en familj, kan ha skett i ditt hem och det är känslomässigt svårt att sälja den. På toppen av det, kan skattefrågor ta en tugga av de pengar du får. Kasta in den rena misären försöker flytta alla dina värdesaker som har pågått i 15 eller 30 år och sälja ditt hem börjar likna en tvivelaktig alternativet bäst.

Långivare är den ultimata kapitalisten, har de kommit med en lösning för detta problem. Det omvända inteckning. En omvänd inteckning kan du konvertera mycket av ditt kapital till skattefria kontanter utan att behöva ta på en månatlig betalningsskyldighet. Du behöver inte sälja hemmet, gå igenom den rörliga processen eller göra några månatliga betalningar till en långivare.

En omvänd inteckning fått sitt namn från betalningsprocessen. Till skillnad från en traditionell bostadslån, kräver en omvänd inteckning långivare att göra utbetalningar till dig! Du kan välja mellan att få pengarna som en månatlig betalning för resten av ditt liv, ett engångsbelopp eller ens som en kredit. Klumpsummor rekommenderas inte eftersom hem kapital är vanligtvis din största tillgång, en du bör vara mycket försiktig med.

Den mängd av en omvänd inteckning är beroende av ett antal faktorer. Din ålder, räntor, det beräknade värdet på hemmet, det egna kapitalet i det och så vidare är alla delaktiga i att bestämma dina alternativ.

För många människor, omvänd inteckning alternativ är av stort intresse. Den skattefria aspekten av betalningarna är verkligen en förmån.