en översikt av en tillgång baserad inteckning

Även om de flesta potentiella husägare är mest bekant med traditionella bolån där fastigheten är köpt fungerar som säkerhet för lånet, är det inte den enda typen av inteckning som finns tillgänglig. En alternativ form av inteckning som du kan få är tillgången baserad inteckning, i dessa lån, är inteckning inte garanteras av fastigheten, som köps utan istället säkras av andra tillgångar, som låntagaren tillhandahåller. Det finns vissa fördelar med att välja en tillgång baserat hypotekslån över en traditionell inteckning, även om detta lån typ kommer med vissa begränsningar också. Här är en titt på grunderna i en tillgång baserat inteckning, för att hjälpa dig att avgöra huruvida någon av dessa lån är rätt för dig.

Asset baserade inteckningar kan vara mycket användbar för personer som har liten eller ingen kredit samt de som har dålig kredit. Även i de flesta fall dessa individer inte kan ha möjlighet att kvalificera sig för en traditionell hypotekslån, bör värdet av de tillgångar som de erbjuder för säkerheter vara tillräckligt för att kvalificera dem för en tillgång-baserade inteckning oavsett vad deras kreditbetyg kan vara. Detta kan vara mycket användbart för dem som försöker att köpa sitt första hus och samtidigt försöker starta ut ekonomiskt. Det är också användbart för dem som har råkat i ekonomiska problem i det förflutna och vem som helst som försöker att återupprätta sin kredit nu att de har fått tillbaka på fötter. Även kredit beaktas, för de flesta tillgångar baserade bolåneinstitut det är inte alls lika viktigt som det skulle vara för de flesta andra typer av lån.

En annan skillnad mellan tillgångar baserade bolån och andra lån inteckning är att det i många fall finns det ingen handpenning krävs vid säkra lånet. Även om låntagaren har fortfarande att betala en del av den totala kostnaden för fastigheten, kommer lånet i sig innehåller inte många av de kostnader som tar ut en traditionell inteckning skulle medföra. Även tillgången på denna specifika egenskap av tillgångs-baserade bolån kan variera från en långivare till en annan, ett antal långivare som erbjuder det ingen handpenning funktion som en av attraktionerna i denna typ av lån över inteckningar som är mer traditionella. Det faktum att säkerhet för lånet är värt mer än det belopp som tas lånat och inte kräver långivaren att hitta en köpare till hus eller annan egendom för att tjäna sina pengar tillbaka kraftigt minskar behovet av en handpenning eller andra former av betalning när lånet utfärdas.

Till skillnad från de flesta bolån, kan de som är baserade av utländska tillgångar har inte samma inkomster krav som krävs av mer traditionella lån. Vissa individer som tar ut en tillgång baserad inteckning gäller endast en del av de lånade pengarna mot inköp av ett hus eller annan egendom själv, hålla allt från fem till femton procent av det belopp som avsatts för att hjälpa till att återbetala lånet själv. Detta kan vara särskilt användbart när man försöker garantera att du kommer att ha råd med avbetalning om du är orolig för risken för uppsägningar eller kan flytta till ett nytt område där man inte skulle kunna hitta ett jobb direkt. Även bortsett några av de lånade pengarna kan betyda att du kanske måste låna mer än du faktiskt behöver, kan bufferten uppgår hjälpa dig att undvika en standard och det borde göra det totala lånebeloppet mycket lättare att betala tillbaka.

Tillgångar baserade bolån har sina nackdelar, förstås. I de flesta fall dessa lån inte kan tas ut för hela det belopp som du behöver för att köpa fastigheten. De flesta tillgångs-baserade inteckningar kan endast tas ut för femtio procent av fastigheten? Totala värde eller mindre, även om vissa långivare kan lånet vara upp till sextiofem procent eller högre. Detta är på grund av det höga värdet på bostäder och liknande egendom, liksom det faktum att de med lite kredit eller som har haft dåliga krediter i det förflutna är mer benägna att standard på sina lån betalningar än individer som har etablerat bra kredit.

Många tillgångar baserade egendom används vid köp av bostäder och fastigheter som kommer att säljas vidare efter restaurering eller som köps till rabatterat pris, låntagaren i dessa fall hoppas att slutföra försäljningen av fastigheten innan lånet är beror i sin helhet. Även om detta kan vara riskabelt eftersom inte alla hem sälja snabbt, när det fungerar det tillåter dem att betala tillbaka lånet lätt och ändå göra en betydande vinst på fastigheten i fråga.