en översikt av bolån

Inteckningar har varit mycket i nyheterna med förtal av ARM (justerbar ränta inteckning) och avskärmning krisen. För att göra ett bra val av inteckning, måste du ha goda kunskaper om olika inteckning typer. Det belopp du betalar för ditt hem beror på de val du gör när du först köper den. Det finns ett antal inteckning typer, men följande kommer att ge dig en uppfattning om de olika lån som finns.

Fast ränta inteckningar är vad de flesta tänker på som standard inteckning. För livet av lånet, det finns en fast ränta och din avbetalning aldrig förändras. För många människor är detta den säkraste och övergripande billigaste typen av lån, eftersom det inte kräver ständig övervakning av priser.

En justerbar sats inteckning (ARM) startar vanligtvis vid en lägre ränta, men varierar med marknaden. Detta är den inteckning som har associerats med avskärmningen krisen, men det i sig är inte en dålig sak. För människor som förväntar sig att deras resultat kommer att öka under åren, kan detta vara ett sätt att få hem de vill ha nu och betala för det senare. Tyvärr har många människor fått dessa inteckningar och hamnade försumliga när intresset skjutit i höjden.

En ballong inteckning är för människor som bara vill leva i sitt hem under en relativt kort tid, säg fem år. Räntan är låg då men är planerad till slutet av tiden. Om en husägare är “fångad” – antingen för att de inte kan sälja eller omständigheterna tvingar dem att stanna kvar, måste de hitta en annan inteckning.

Amorteringsfria bolån har en tidsbegränsad möjlighet att bara betala ränta på ett lån. Detta kan vara till nytta för första gången hem ägare. Alternativet att betala räntan i stället för ränta och kapital kan vara en välkommen lättnad under de första åren av en egen bostad.

Combo / piggyback lån är där du tar på två inteckningar för att undvika att betala försäkringar för hypotekslån när du inte har tillräckligt med pengar för en 20% handpenning. Ibland mängden två inteckningar kan vara mindre än den privata försäkringar och därmed husägaren kan spara mer pengar. Dock måste man vara noga med att hålla koll på de två separata lån.

Mortgage buydowns tillåter husägare att erbjuda en betalning på ränta, huvudsakligen prepaying del av den och resulterar i lägre månadsbetalningar.

Någon av dessa inteckningar kan vara ett bra val med en noggrann bedömning av ens ekonomiska situation. Det är lämpligt att rådgöra med en inteckning professionell för att bestämma den bästa inteckning för dig. Även om ingen av ovanstående är “bäst” eller onda, elaka och dåliga, men det kommer alltid att vara ett lån som är bäst för din situation.