en omvänd inteckning kapitalisera på din bortglömda tillgångar

Miljontals baby boomers som har antingen gått i pension eller närmar sig pensionsåldern har haft något av ett brutalt uppvaknande om deras ekonomiska trygghet. Även de som var försiktiga med att ställa undan pengar i pension konton, eller hade arbetat i flera år i väntan på att ha en pension där för att finansiera sina senare år är inte i den sunda ekonomiska villkor som de hade förväntat.

Men miljontals av dem kan också ha en tillgång som de aldrig ens tänka på som ett sätt att finansiera sina pensioneringar, eftersom de don? T förstå att det är en fråga om, Äúhaving sina kakor, och äta dem också., AU Denna tillgång är sina hem, om dessa bostäder har varit helt, eller nästan, betalat för.

Villaägare som fyllt sextiotvå som bor i samma bostad mer än sex nattfjärilar av varje år är berättigad till en omvänd inteckning, vilket ger dem möjlighet att låna en procentandel av deras hem, AOS beräknade värdet, ta emot pengar som en enda summan av kontanter, i månatliga rater, eller som förskott mot en kredit.

Men det geniala i omvänd inteckning som ett sätt att finansiera din pension är att du är aldrig i någon fara att förlora ditt hem, eftersom du inte har att göra betalningar på omvänd inteckning tills du lämnar ditt hem för gott eller sälja den. På den tiden, blir en ballong betalning av din huvudman och upplupen ränta.

Om ditt hem säljer för mer än ballong betalning, hålla dig skillnaden, om den inte gör det, du bara betala tillbaka vad hemmet säljs för och långivaren får saldot från försäkringen. En omvänd inteckning, med andra ord, kan du hålla ditt hem och samtidigt ge dig pengar för att hjälpa till att finansiera din pension.

Du förväntas, enligt villkoren i din omvänd inteckning, för att hålla ditt hem till acceptabel standard, betala din fastighetsskatt, och har husägare, AOS försäkring. Du kommer helt enkelt beter sig som om det vore ditt hem, eftersom det kommer att bli.

När du ansöker om en omvänd inteckning, kommer mängden pengar som du kan låna beror på ett antal faktorer, inklusive din ålder, hur länge du kan räkna med att stanna kvar i ditt hem, upphovsman till din omvänd hypotekslån, och den beräknade värdet på ditt hus. Du måste Äôll att betala en ansökningsavgift för att täcka kostnaderna för en bedömning och eventuella inspektioner som krävs. Men din kredit historia aldrig betraktas.

Räntorna på. Omvänd hypotekslån är jämförbara med traditionella bolån, med friheten Financial omvänd Cash Account inteckningar, som är tillgängliga för high-end hem bedömas på $ 500.000 eller mer kör min våren 2007, till drygt 6 %.