en nybörjarguide till räntor

Är du överväger att använda ett lån för att göra en stor investering som att köpa fastigheter? Om så är fallet, måste du ta dig tid att lära sig om räntor. Banker och andra långivare, trots allt, ge inte ut pengar gratis! Förutom att betala tillbaka det ursprungliga beloppet, kommer du bli skyldig att betala ränta vid en viss hastighet som bestäms av din långivare. Det finns ett antal sätt på vilka intresse kan bestämmas. Innan du underteckna ett låneavtal, se till att du gör en lite forskning för att lära sig om dina ränteoptioner.

Först kommer du och din långivare måste välja mellan en fast ränta och en rörlig ränta. Av de två, är en fast ränta vanligen önskvärt för någon form av långfristigt lån. Detta kan dock inte alltid möjligt, eftersom många långivare erbjuder bara justerbara räntor, särskilt för dem som inte har bra kredit. Det beror på din långivare, ditt lånebelopp och sikt, och din personliga kredit historia.

Med en fast ränta får du en ränta för hela livet av den låga, spärra eventuella refinansiering. Denna räntesats skall fastställas genom ett antal faktorer och kan verka lite högt för de första åren. Men över tiden, räntorna stiger endast. Därför, om du kan låsa in en måttlig räntan idag, med den tid du betalar av ditt hem 30 år senare, kommer att räntan vara mycket, mycket låg.

Justerbar räntorna är betydligt vanligare. Med denna ränta beräkning, banker börjar med prime-räntan. Den nationella prime-räntan är basen ränta bankerna och Förenta staten regeringen använder för att låna ut pengar till varandra. Detta ändrar oftast med ekonomin. Du kommer att erbjudas en kurs på toppen av det. Till exempel kan din justerbar ränta vara prime-räntan plus 5%. Så när styrräntan är 4%, kommer din ränta bli 9%. Med en justerbar ränta, kommer din ränta beräknas och ändras prime-räntan ändras. De flesta långivare räkna varje sex till tolv månader, men i vissa fall kan din ränta mycket väl ändras från månad till månad.

En justerbar ränta innebär förstås att din ekonomi är mindre sobel. På den positiva sidan, om prime-räntan sjunker, så gör din ränta, vilket inte är fallet om du har en fast ränta. Med tiden kommer den prime-räntan stiger bara, men om du har ett kortare lån sikt, gör denna mening. Månad för månad och år till år, kan räntan ändras till din fördel. Om du inte är nöjd med din justerbar ränta, har du också möjlighet att refinansiera för en lägre, fast ränta efter att du spenderar några år att göra betalningar.

Självklart har du några andra alternativ också när det gäller intresse. Ett populärt alternativ är ett intresse som bara lån. Nej, med detta lån, har du fortfarande att betala tillbaka basen pengar du lånat – du inte får bort skuldfri! Med ett vanligt lån, betalar du en månatlig betalning på principen, plus en månatlig summa i ränta. Med ett intresse som bara lån, är din totala ränta och du börjar med att betala bara att varje månad. Detta innebär att dina betalningar kommer att vara lägre under de första åren av lånet, men när räntan återbetalas, har du mycket högre månatliga betalningar för att betala på räntan. I allmänhet är detta ett bra alternativ för någon som vet att de kommer att befordras eller på annat sätt ha råd högre utbetalningar i framtiden. Tänk på att du inte kommer att skaffa kapital i din fastighet, kan så refinansiering inte vara ett alternativ.

När en förhandlingssituation med en långivare, använd intresse som en av dina påtryckningsmedel. Du kanske kan få en högre lånebeloppet eller en längre tid om du accepterar en högre ränta. Du kanske kan sänka din ränta om du är villig att lägga mer pengar ner på affären som en delbetalning. Varje låneavtalet är annorlunda.

Men med NÅGON låneavtal, är det viktigt att du förstår din ränta. Genom att veta hur ditt intresse beräknas, när den kan ändras, och hur du kan refinansiera till en bättre ränta, kan du arbeta med din långivare för att hitta det bästa lånet alternativet för dig. Vara en smart konsument genom att förstå dina investeringar helt.