en närmare titt på den omvända inteckning programmet för köp

Före början av 2009, var pensionärer säljer sina hem, köpa nya fastigheter, och sedan ta omvänd inteckningar. Detta var en lång och ofta dyr process. Att åstadkomma detta, var seniors tvingades att få två separata lån. Inte nog med att de måste sälja sina ursprungliga hem, men de var tvungna att få ett vanligt bolån och sedan slutligen en omvänd inteckning.

Institutionen för bostäder och stadsutveckling (HUD) erkände detta mönster och utvecklade ett program för att väsentligt förenkla processen. Den 1 januari 2009 släppte HUD omvänd inteckning köp, eller HECM för inköp, program. Detta program låter pensionärer köper ett nytt hem och samtidigt tar en omvänd inteckning. Detta omfattar bara en transaktion, en uppsättning avsluta kostnader, och ibland lämnar pensionärer med extra pengar.

Förstå processen för en Reverse Mortgage Inköp

Vad omvänd inteckning programmet för köp tillåter är pensionärer att köpa ett nytt hem medan du tar en omvänd inteckning på bosättning. Låntagare som inte tar en omvänd inteckning i deras nuvarande hem. Istället är de få en omvänd inteckning i det nya hemmet de köper.

Beloppet pensionärer berättigade till genom detta program kommer att bero på deras ålder, storleken på deras handpenning, ränta, och värdet av det nya hemmet. Liksom alla omvänd inteckningar, måste låntagare vara minst 62 år gammal och delta i en HUD-godkända rådgivning session för att kvalificera sig. En omvänd inteckning kan användas för att köper en till fyra enhet fastigheter, bostadsrätter och godkända tillverkade hem.

En av de vanligaste frågorna pensionärer har om detta program är hur de ska komma med sin handpenning. Om låntagarna kan betala kontant, kan de dra handpenningen från sina tillgångar. Men de flesta låntagare får sin handpenning från försäljningen av sina befintliga hem. Om intäkterna från försäljningen är otillräckliga, måste låntagare komma med skillnaden. Resterande medel kan tas från tillgångarna, begåvad med familjen, eller anskaffas genom försäljning av andra personliga egendom.

Hur man gör det mesta av Reverse Mortgage Purchase Program

Det omvända inteckning köp program erbjuder seniorer flera viktiga fördelar. Pensionärer som lever på en begränsad inkomst eller har en låg kredit värdering kan vara olämpliga för en framåt hypotekslån. Köpa ett hem med en omvänd inteckning kan pensionärer att flytta till en ny bostad utan att gå genom en styv godkännandeprocess. De flesta seniorer skulle också föredra att inte börja göra betalningar på en ny inteckning lån senare i livet. Med en omvänd inteckning, seniors får leva i sitt nya hem betalning gratis. Dessa lån blir bara beror gång låntagare försvinna eller besluta att sälja sina hem.

För att göra det mesta av omvänd inteckning programmet för köp, många pensionärer väljer att trappa ner till mindre och mer lämpliga egenskaper. Om låntagarnas omvänd inteckning intäkterna överstiger priset på deras nya hem, kommer de att få extra pengar. Den extra pengar kan användas för att betala låntagarens fastighetsskatt, husägare försäkring, och renovera hemmet. Detta hjälper seniorer behålla sin nya lån samtidigt som den största fördelen med detta unika program.