en kort historik av inteckning

De flesta människor vet vad en inteckning är, på grund av det faktum att många människor har en. Men, vet du hur inteckning själv kom till? Här är några grundläggande historia om inteckning och var den kom ifrån:

I början var en inteckning bara en överföring av mark för en avgift. Köparen betalade säljaren en bestämd ränta, utan ränta, och säljaren skulle skriva över landet till köparen. Det var oftast villkor som måste uppfyllas innan landet skulle vara köparens egendom, precis som idag, men oftast den baserades på antagandet att marken skulle ge pengar för att betala tillbaka säljaren. Så, en inteckning skriven på grund av detta faktum, och inteckning stannade i effekt oavsett om marken produceras eller inte.

Men det gamla arrangemanget var mycket skeva i att säljaren av fastigheten, eller långivaren som höll dådet till landet, hade absolut makt över den och kunde göra vad de ville, vilket inkluderade att sälja den, inte tillåta betalning, vägrar payoff , och andra frågor som orsakade stora problem för köparen, som höll ingen grund alls. Med tiden, och flagrant missbruk av inteckning systemet, började domstolarna att säkerställa mer av köparens rättigheter, så att de hade mer att stå på när det kom till att äga sin mark. Så småningom fick de kräva dådet vara fri och tydlig på payoff av fastigheten. Det fanns fortfarande åtgärder som vidtagits för att säkerställa att säljaren fortfarande hade tillräckligt med rättigheter för att hålla deras intresse säkra och se till att deras pengar har betalats.

I USA har vissa stater skapat sin egen version av inteckning, vilket är varför de kallas “kvarstad stater”. I England och Wales, skapade lagen av Property Act från 1925 en nära parallell till USA: s syn på bolån. År 1934 började inteckningar som ofta används på nytt i USA, och Federal Housing Administration bidragit till att sänka de avbetalningar på hem för att göra det lättare för köpare att köpa ett hem. Under den tiden, Sates cirka 40% av befolkningen i Förenade ägda bostäder. Nu är den siffran närmare 70%, till följd av lägre räntor.

Även om bolån idag har utvecklats till många olika former, är de fortfarande i grunden samma väsentliga avtal som de var i början. Nu finns det många fler lagar och förordningar för att skydda köparen, säljaren och kreditgivaren. Det finns också många olika sätt att låsa in en låg ränta, behöver du bara prata med din inteckning mäklare om vad priserna är nu och vilka typer av program som de erbjuder för att hålla dessa räntorna låga under hela ditt lån.