en kort förklaring om equity release

Det bästa sättet att få det rätt när det gäller användning av equity release är genom att få hjälp och råd från specialiserade finansiella rådgivare som hjälper dig att förstå vilka steg du kan ta utan att riskera dina pengar eller ditt hem. Detta är särskilt viktigt eftersom equity release är oftast den sista utvägen och så måste behandlas med stor försiktighet. Det är dock en process som hjälper till att sätta pengar i dina händer men beroende på värdet av ditt hem kommer du att få olika mycket pengar.

Även om du får pengar för ditt hem, betyder det inte att du måste ge upp rätten till ägande av hemmet som fortfarande med dig tills du antingen flytta ut från hemmet eller till den dag din död. En annan viktig fördel som du får från detta alternativ är att det inte kommer att finnas någon anledning för dig att betala tillbaka din skuld förrän du sälja din bostad.

Detta är dock ett tveeggat svärd eftersom även om det är säkert bra för de låntagare som inte kan betala tillbaka sina skulder, det är inte heller ett bra alternativ eftersom det gör det dyrare att få dina pengar. Dock är den positiva sidan av detta alternativ att det tillåter dig att spendera de pengar som erhållits på något som du gillar och dessutom är det också hjälper dig med att planera din arvsskatt.

Även trots alla upplevda fördelar, är det fortfarande viktigt att veta vad du får in innan du går in för equity release och det kommer också att betala om du först ta reda på hur det fungerar. Det finns två sätt på vilka detta alternativ fungerar, och dessa är livstid inteckning och återgång.

Om du väljer återgång då du har möjlighet att sälja antingen hela hem eller delar av det, och det garanterar också att du inte behöver betala skatt på erhållna likvida medel. Men, samtidigt, insåg hur mycket pengar från försäljningen av ditt hem kan vara mindre än väntat, vilket är en stor nackdel med att använda reversion planer.

I fråga om livstid inteckning, kommer du att få en icke beskattningsbar lån mot ditt hem men hem måste sätta upp som säkerhet för lånet. Ett sådant alternativ erbjuder fördelen av att inte behöva betala dina skulder förrän efter försäljningen av ditt hem har slutförts. Det enda undantaget från denna regel är om du dör eller om du flyttar ut från ditt nuvarande hem och in i ett vårdhem i vilket fall hem kommer att tas över av långivaren.

En livstid inteckning dock inte komma med bifogad intresse och så din ekonomiska bördan ökar när du måste betala ränta tillsammans med ränta på ränta som har ackumulerats under återbetala skulden.

Allt detta visar bara att det finns faror med denna typ av equity release och så innan du väljer livstid inteckning, vara säker på att du konsultera en ansedd oberoende finansiell specialist som kommer antingen rekommendera eller avråda dig från att gå vidare.