en jumbo lån varierar från din genomsnittliga hem inteckning

En jumbo lån är annorlunda än en vanlig bostadslån kallas även en överensstämmande lån. En jumbo lån är ett lån som är över Fannie Mae riktlinjer. Fannie Mae: s gräns kan ändras varje år, men på grund av nedgången i bostadspriserna är det osannolikt att stiga varje år som den har gjort sedan 1999. Den nuvarande överensstämmer låneram är $ 417.000 så en jumbo lån är en inteckning över $ 417.000. Dessutom är räntan vanligtvis högre än en överensstämmande lån och anses ha större risk för långivarna.

En jumbo lån anses vara en icke-överensstämmande lån. Majoriteten av bolån från långivare överensstämmer lån. Jumbo lån är en liten andel av de inteckningar som görs.
Även om de flesta bolån som görs i USA är överensstämmande finns högkostnadsområden som kräver jumbo lån som Kalifornien, Florida, New York, och andra höga stater kostnad.
Om du är bosatt i Kalifornien och söker efter en jumbo lån godkännande, är internet ett utmärkt ställe att börja din jumbo lån strävan för ett par anledningar. Ett skäl är att det finns många online långivare konkurrerar om ditt bostadslån så att de är skyldiga att erbjuda sina låga priser för att få dig som kund. Som ett exempel kan en lokal inteckning företag, som har ett bra flöde av affärer, inte så motiverade att ge dig de lägsta avslutande kostnader eller de lägsta priser, när hans konkurrens är i grunden lokal. Men, när du har en stor grupp av online inteckning företag som vill ditt företag, är du mer än sannolikt att få ett bättre pris.

OK, jag är övertygad, så där är det bästa stället att få en jumbo lån? Det finns många inteckningar företag på nätet som kan erbjuda dig prisuppgifter från flera inteckning företag eller officerare lån. Dessa företag kommer att kunna förse dig med offerter från upp till 4 olika låneinstitut. Detta är ett utmärkt sätt att hitta en låg ränta jämfört söka runt i din lokala gula sidorna. Alltid vara säker på att begära en god tro uppskattning av stänga kostnader från varje konkurrerande inteckning företaget för jämförelsens skull. Det kanske förvånar dig men ibland en högre ränta och lägre kostnader stängning kan vettigare beroende på dina mål. Denna typ av jämförelse kan tillhandahållas av sofistikerade lån officerare och företag som kan uppskatta hemmet uppskattning, din inkomst skatteklass, ditt jobb inkomst, avsluta kostnader, etc. scenarier, i en pro-forma typen analys. Att få den lägsta räntan inte alltid gör det lån du vill, det bästa erbjudandet. Långivaren kan ta ut mer på andra ställen som du inte kan fånga fram till stängning.