en introduktion till ränta endast inteckningar

Om du är ny till att köpa ett hem, kommer du att finna att det finns så många sätt att betala för ett hem som det finns bostäder som finns att köpa. Denna förvirrande labyrint av ekonomiska termer kan orsaka ännu mer utbildade individer att bli frustrerad på processen. I fallet med de nyare intresse endast inteckningar, måste du vara säker på att du vet vad du registrerar dig fram innan du faktiskt sätta ditt namn på de sista tidningarna. Även låneavtalet låter bra på papper, vad kommer det att innebära för ditt liv?

När du registrerar dig för ett intresse bara inteckning, samtycker du att betala bara ränta i början istället för att betala mot principen om hemmet du köper. Detta kommer oftast bara varar under en viss tidsperiod på fem till tio år. För banken, detta fungerar bra eftersom de kommer att få sin del av lånet först. Men för låntagaren, är de inte betala ner den faktiska kostnaden för hemmet, vilket innebär att lånet balans inte förändras, även när de gör sina månatliga betalningar.

Men det här alternativet om ett intresse bara inteckning fungerar för vissa husägare. De som har inkomster som fluktuerar kommer vilja att underlätta för de lägre utbetalningar av lån, så att de så småningom ska kunna betala mer mot hemmet som sin ekonomiska situationen stabiliseras. Låntagarna har också möjlighet att betala mot principen om de komma över mer pengar i sina liv. Men när du inte betala av princip samtidigt, kanske du inte är den bästa kandidaten för denna typ av lån som du bara kommer att stopp det oundvikliga.

De som vill köpa ett större hus, men kan inte råd med det vid den aktuella tiden, kommer intresset bara lån vara mer användbart. Du kan köpa ett dyrare hus antar att du kommer att tjäna mer pengar när räntan endast perioden är över. Självklart, om du inte gör mer pengar på den punkten, kan det bli en problematisk situation.

De som vill investera de pengar de sparar på sina första hus betalningar skulle kunna tjäna mer pengar att sätta mot deras hus om de är disciplinerade. Om du ärligt investera överskottet pengar du har och gör nog tillbaka för att sätta mer pengar mot ditt hem, då detta är en bra situation.

De som vill vända hus snabbt kanske också vill vända sig till ett intresse bara inteckning för att underlätta denna situation. Genom att inte behöva investera en massa pengar initialt, kommer du att snabbt kunna sälja bostäder för en vinst och betala av dina betalningsvillkor.

Det finns andra skäl till varför du kanske vill överväga ett intresse bara inteckning – för att hjälpa till med finansieringen av ett andra hem, för att frigöra pengar till andra projekt, och för att hjälpa någon annan med deras hem köp.

Men det finns många faror som kan komma tillsammans med ett intresse bara inteckning.

Precis som med en traditionell inteckning, måste du ändå vara försiktig om den ränta som du betalar. Ofta kommer långivare som erbjuder denna möjlighet göra utseendet räntan som om det är lägre, och därmed skulle det vara fördelaktigt för dig att ta på denna typ av lån. Men i verkligheten, räntorna är ofta samma, om inte högre. Så, se till att titta över det finstilta i ditt avtal.

Intresse endast inteckningar är säkert ett bra sätt att frigöra pengar till andra satsningar, men du fortfarande behöver använda pengarna för de satsningar-och inte bara för andra materialinköp. Du kommer att behöva börja betala denna princip tillräckligt snabbt.