en introduktion till försäkringar för hypotekslån

Inte alla människor kan komma med en betydande handpenning på en fastighet. Om långivaren anser att din handpenning är för liten och måste finansiera mer än 80% av köpeskillingen, kan du bli godkänd för en hög ratio inteckning. Det finns ett krav innan få godkänt för en hög ratio inteckning: den måste vara försäkrade.

Mortgage Insurance arbetar därför för både långivare och låntagare. Om du blir sjuk eller förlorar ditt jobb, betalar din försäkring automatiskt av dina lån. Långivaren vet att om något skulle hända dig, kommer deras lån att betalas av försäkringsbolaget. Avgifterna är utöver din avbetalning.

De flesta banker och kreditinstitut faktiskt finansiera upp till 80% av en inteckning, men ta ut en hög kvot försäkring avgift på den totala inteckning belopp. I Kanada är försäkringar för hypotekslån tillgänglig via Genworth, den CMHC, och mer nyligen, Kanada Guaranty, även om försäkringen kan bearbetas på banken eller långivaren kontor.

De premier du betalar för försäkringsbolagen hänger på hela begreppet risk. Ju högre lån eller skuld, desto högre risk och därmed högre försäkringspremie. De flesta långivare kommer att innehålla premien med de månatliga eller veckovisa betalningar. Eller kanske du betala en klumpsumma på de premier när du slutför inteckning transaktion. Premierna kan variera allt mellan 0,5% och 3% av den totala inteckning belopp, beroende på hur mycket risk långivaren utsätts för.

Mortgage Insurance är tillgängliga för låntagare som köper egendom, oavsett om det är en enda familj hem, en bostadsrätt, en duplex eller triplex, eller ens en kommersiell byggnad.

livförsäkring kontra inteckning försäkring

Du kanske vill överväga att köpa livförsäkringar istället. Med en inteckning försäkring, är långivaren mottagaren. Med livförsäkring, får du välja mottagaren.

Med inteckning försäkring, minskar försäkringsbeloppet med inteckning, och du riskerar att inte få tillräckligt skydd efter ett visst antal år. Inte bara det, din försäkringsbeloppet minskar men du betalar samma premier. Med livförsäkring, din täckning och premier förblir desamma.

Om du ändrar långivare, kan du inte överföra din inteckning försäkring till den nya långivaren.

När du väljer mellan hypotekslån och livförsäkring, människor lockas att gå med inteckning försäkring eftersom premierna är lägre, men detta kan vara en nackdel när tiden för att begära skydd kommer.

Som för underwriting principen: är underwriting för en inteckning försäkring, när köpt från en bank, gjort på ett inlägg fordran basis. Detta innebär att försäkringen inte är garanterad förrän en ansökan görs. Tänk på konsekvenserna. Försäkringsbolaget kan besluta att du inte är berättigad till en utbetalning även om du har betalat premier konsekvent.

I en livförsäkring, kommer en licensierad försäkringsmäklare granska din sjukdomshistoria innan en policy utfärdas. När politiken har utfärdats, börjar du betala premier. På så sätt vet du om du har blivit godkänd för livförsäkring.

Mortgage Insurance är en standard, en storlek passar alla. Alla anses likvärdig risk. Premierna beräknas utifrån din ålder och storleken på din inteckning. Inga rabatter erbjuds till kvinnor eller icke-rökare. De bidragsutbetalningar minskar inte som den inteckning betalas ut.

I en livförsäkring, dina premier bestäms på din personliga situation. Premien beloppet beror på din hälsa och hälsa examen. Till skillnad från försäkringar för hypotekslån, kvinnor och icke-rökare får rabatt.

När det gäller utbetalning i sig, kommer det politiska betalar endast den resterande skulden av inteckning. Om din inteckning var ursprungligen 100.000 men har lönat $ 70,000 när du gör ett påstående, kommer utbetalningen att vara endast $ 30.000. Med livförsäkring, om du köpt täckning för $ 100.000, blir din mottagare hela $ 100.000.

Och slutligen, kommer inteckning försäkring betala din långivare. Du har inget att säga i denna fråga. Med livförsäkring, har du rätt att välja vem din mottagare kommer att bli.

Det finns fördelar för att ha en egen term försäkring. En viktig fördel är dess portabilitet. Detta innebär att även om din inteckning betalas ut, du har fortfarande livförsäkring. Men ska du vara berättigat till livförsäkring på grund av en vård-examen, kan du fortfarande kvalificera sig för hypotekslån försäkring utan medicinsk examen, även om du uppmanas att tala med din advokat om detta.