en introduktion till förlust lindring

Vad är förlust lindring?

Förlust lindring är en allmän term som används för att minska eller eliminera ekonomisk förlust för både långivare och låntagare. Målet med förlust lindring är att förhindra en fastighet från att gå in avskärmning. Utmätningar är den sista utvägen för både husägare och långivaren. Den husägare kreditvärdighet ödelagts av avskärmning. Det tar minst tre år efter en avskärmning för husägare kreditbetyg som ska repareras. Dessutom, när en bostad går till avskärmning, förlorar ägaren, som kan ha månatliga betalningar för år, alla av kapitalet han hade i hemmet.

För långivaren är avskärmning dålig affär. Även om de sluta med en tillgång, hemmet, banker och låneinstitut inte fastighetsbolag. De är inte inrättat för att upprätthålla en fastighet och få det sålt. Banken, när de känner sig delaktiga i ett hem genom avskärmning, försöker de oftast att sälja det så snabbt som möjligt, utan tanke på att maximera sina vinster.

Med både husägare och långivaren försöker undvika utestängning, utvecklat området förlust lindring. Det finns en mängd olika program i stället för att hjälpa dem som har förlorat sina jobb, upplevt en medicinsk nödsituation eller gått igenom en skilsmässa behålla sina hem och förhindra utestängning. Eftersom varje persons ekonomiska situation är unik, kanske det bästa valet för en person inte meningsfullt för någon annan. En fastighet advokat kan vara en smart investering för den som försöker hålla fast vid sina hem.

Sätt som husägare kan hålla hemmet

Om husägare fick bakom på sin inteckning betalning av någon anledning, men i allmänhet kan göra betalningar och ge hemmet, det finns en mängd olika program som kan hjälpa. Ett lån modifiering är en situation där det befintliga låneavtalet skrivs om på ett sätt som gör det möjligt för husägare att fortsätta att serva skulden. Förändringarna lånet är permanenta, och sträcker sig efter husägare får tillbaka på fötter ekonomiskt.

En partiell påstående är när långivaren förskott låntagaren medel att betala in obetald skuld av inteckning, vilket gör den aktuell. Den partiella krav Lånet är typiskt räntefritt och inte återbetalas förrän efter inteckning betalas ut. Långivaren kan också erbjuda låntagaren en möjlighet att öka mängden av deras månatliga lån så att de kan få sin inteckning ström under en tidsperiod. Husägare kan också kvalificera sig för överseende, där de månatliga betalningarna är upphängda under en tidsperiod. Detta ger husägare tid att komma ikapp på månatliga utgifter och börja om på nytt, utan att betala förseningsavgifter.

Vad händer när husägare inte råd att hålla hemmet

Ibland finansiella svårigheter är mer än kortsiktiga problem. I en situation där husägare finner sig oförmögen att serva lånet, och med liten eller ingen chans service lånet i framtiden, kan det vara nödvändigt för husägare att ge upp hemmet. Det finns en mängd olika program som husägare kan delta i som tillåter honom att flytta ut från hemmet, eliminera sin inteckning och undvika utestängning.

En kort försäljning är en process för att sälja hemmet för mindre än det belopp som betalas på lånet. En kort sälja är ofta ett bra sätt att sälja ett hem snabbt. Eftersom hemmet är normalt säljs för under marknadspriset, är det mer attraktivt för köpare. Du kan inte kort försäljning hem utan tillstånd från din långivare. Eftersom de kommer att ta över obetalda balans av lånet, bestämmer de som kvalificerar sig för en kort försäljning.

En handling-i-stället för avskärmning eller DIL, tillåter husägare att lämna över dådet till hemmet till det långivande institutet, ger fastigheten till långivaren i utbyte mot att frigöras från skulden. Banken kan också möjliggöra ett antagande av lån. Detta är en process där en tredje part ingår ett avtal om att ta över betalningar på hemmet.

jag berättigad?

Om du har problem med att göra din inteckning betalningar, är det första steget för att ringa din långivare och be att få tala med förlusten lindring avdelning. Vänta inte tills förfallna uttalanden börjar dyka upp i din brevlåda. Om du har ett legitimt skäl för att göra dina betalningar, och har betalat troget i det förflutna, kan långivaren att kunna vidta åtgärder för att ställa in betalningarna eller tillåta dig att ändra villkoren för ditt lån avtal innan inteckningen blir allvarligt förfallna . Om du tillåter de förfallna meddelanden att stapla upp och inte återvända telefonsamtal från din långivare, kan du vara för långt på vägen till avskärmning för att stoppa processen när du äntligen närma sig dem.