en introduktion till bolån

Bolån är lån tagna för fastigheter som låntagaren måste betala tillbaka med ränta inom en viss tidsperiod. Ett hypotekslån kräver någon form av säkerhet för långivaren. Denna säkerhet kallas säkerheter och i de flesta fall är det den fastighet sig för vilken lånet har tagits. Eftersom egenskapen själv hålls som säkerhet, krävs ingen ytterligare säkerhet krävs.
Den som lånar hypotekslån kallas mortgagee, medan den person som lånar lånet kallas gäldenär. Mortgagee och HYPOTEKSGÄLDENÄR är bundna av bolån avtalet. Avtalet berättigar mortgagor att få ekonomiskt lån från panthavaren. Skuldebrevet i avtalet säkrar mortgagee, som ger dem rätt till säkerhet och ett löfte som mortgagor att återbetala lånet i tid. I USA, kan den typiska perioden för ett hypotekslån är 10, 15, 20 eller 30 år.
Det finns två grundläggande typer av bolån i USA – fast ränta inteckningar och justerbar ränta inteckningar. Fast ränta inteckningar har räntor som är låsta för livet av inteckning, medan justerbar ränta inteckningar har räntor som kan gå upp eller ner enligt vissa börsindex. Därför, fast ränta inteckningar ger trygghet till mortgagor, medan justerbar ränta inteckningar ger trygghet till panthavaren. Om det finns avgifter på månatliga betalningar, då de läggs ihop och utgör ett lån ballong inteckning.
Processen med att köpa ett lån kallas ursprung lånet. Detta görs mellan mortgagor och mortgagee, ibland med en inteckning mäklare. Mäklaren tar ut en provision på varje ursprung lån, som samlas in från antingen HYPOTEKSGÄLDENÄR eller panthavaren. En mäklare engagemang ökar kostnaden för hela inteckningen.
Bolån under 80% av hela fastighetens värde behöver extra säkerhet för panthavaren. Detta görs i form av försäkringar, som kallas inteckning försäkring. Premierna för politik försäkringar för hypotekslån överförs till låntagaren i sina månatliga betalningar. Men om HYPOTEKSGÄLDENÄR ger minst 20% av handpenningen, då försäkringar för hypotekslån får frångås.
I USA finns det flera typer av inteckningar finns. De viktigaste bolån är de som härrör från Federal Housing Administration. Dessa mycket populära lån kallas Fannie Mae, Freddie Mac och Ginnie Mae lån. Fannie Mae bolån är de mest populära typer av bolån i USA.