en inteckning mäklare kan spara tid och pengar.

I Australien många långivare förlita sig på en inteckning mäklare eller mäklare inteckning för att generera nya affärer för dem. Många australiska banker stängt sina kontor under slutet av 1980 när de vände sig till teknik-och internetbank för att utöka sin verksamhet. Kontorsnätet ansågs dyrt att köra. Bankerna anser att det är mycket bättre att betala en inteckning mäklare för att generera lån hem finansiera och betala honom en provision, endast på framgång. Den inteckning mäklare kan intervjua och lämna ett antal ansökningar hem finansiera alla som tar honom lång tid men om hemmet finansiering är godkänd och låntagaren accepterar och avvecklar de lån hem finansiering med långivaren, inte inteckning mäklare inte får betalt eller återbetalas eventuella kostnader (t.ex. bensin).

En inteckning mäklare måste vara engagerad och hålla sig uppdaterad med många olika hem finans-och kommersiella produkter lån. Långivarna ackreditera individuellt inteckning mäklare efter att de har avslutat hemma träning finansiell produkt med dem. En inteckning mäklare måste genomgå regelbundna utbildningstillfällen – inte bara på hem finansiera produkt utan också att se till att han följer all lagstiftning. Även i detta skede finns det ingen nationell lagstiftning eller reglering som en inteckning mäklare måste följa, gör olika delstater i Australien har tillståndsplikt för en inteckning mäklare. Det finns alo9s mer generella lagar som relaterar till finansbranschen – till exempel lagen om integritetsskydd och penningtvätt Act – en inteckning mäklare måste lägga tid på att studera dessa för att se till att han är förtrogen med sina skyldigheter inteckning mäklare enligt lagstiftningen .

Idag är en inteckning mäklare kan arbeta självständigt men mer ofta än inte han kommer att gå med i ett nätverk av inteckning mäklare genom wh5ta kallas en nyhetsläsare. Den nyhetsläsare ger utbildning för inteckning mäklare och även ger tillgång inteckning mäklare till mycket sofistikerad programvara som gör att inteckning mäklare för att jämföra olika produkter hem finansiera med olika långivare – medan han är med en potentiell kund. Låntagaren får be inteckning mäklare för att få honom standard hem finansiering på den billigaste räntan och genom att kontrollera programvaran inteckning mäklare kan snabbt identifiera den bästa produkten för låntagaren. Om å andra sidan låntagaren är beredd att betala en något högre ränta eftersom han vill flexibilitet och ett hem finansiera paket som inkluderar en rita, kapitalisera kredit och andra funktioner, sedan igen inteckning mäklare kan välja från hans omfattande lista över långivare produkt och sätta några attraktiva alternativ till låntagaren.

Den inteckning mäklare har idag tillgång till en mängd information som alla kan hjälpa dig att göra ett beslut om rätt hem finansiering för dig. Även banker förlitar sig på en inteckning mäklare för att generera affärer de kommer ofta att försöka övertala låntagare genom reklam att komma direkt till banken för hemmet finansiering. Enligt min erfarenhet kommer du att uppnå en bättre h9ome finansiering paket till lägre ränta och kostnader, om du anlitar en bra inteckning mäklare för att hjälpa dig i din sökning för hemmet finansiering paket.